• Business

    Morgan Stanley: Σχεδιάζει την περικοπή 3.000 επιπλέον θέσεων εργασίας

    • Bloomberg
    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley Photographer: Simon Dawson/Bloomberg


    Η Morgan Stanley προετοιμάζει έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας βάζοντας και πάλι στο μικροσκόπιο τα έξοδα, καθώς οι φόβοι ύφεσης καθυστερούν την ανάκαμψη των deals.

    Ανώτερα διευθυντικά στελέχη συζητούν σχέδια για την μείωση περίπου 3.000 θέσεων εργασίας από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Αυτό θα ισοδυναμούσε περίπου με το 5% του προσωπικού, εξαιρουμένων των οικονομικών συμβούλων και του προσωπικού που τους πλαισώνει στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας.

    Ο τραπεζικός και εμπορικός όμιλος αναμένεται να επωμιστεί πολλές από τις μειώσεις, σύμφωνα με τις πηγές. Εκπρόσωπος της Morgan Stanley με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία απασχολεί περίπου 82.000 άτομα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

     Οι περικοπές έρχονται λίγους μήνες αφότου η εταιρεία περιέκοψε περίπου το 2% του εργατικού της δυναμικού.

    Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street είδαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους τις προμήθειες τους από την παροχή βοήθειας στις εξαγορές και την άντληση κεφαλαίων από τις εταιρείες να υποχωρεί τον περασμένο χρόνο.

    Η επιθυμία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να περιορίσει τον πληθωρισμό μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων και η επακόλουθη αναταραχή στις περιφερειακές τράπεζες έχουν περιορίσει περαιτέρω τη δραστηριότητα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας James Gorman δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η δραστηριότητα αναδοχής και συγχωνεύσεων έχει μειωθεί και ότι δεν αναμένει ανάκαμψη πριν από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ή το 2024.

    Ο Ken Jacobs, ο οποίος διευθύνει τη Lazard Ltd., προέβλεψε ότι η ύφεση του κλάδου θα διαρκέσει για το υπόλοιπο του έτους.

    Η Lazard θα μειώσει το 10% του εργατικού της δυναμικού, δήλωσε η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Jacobs σημείωσε ότι οι αμοιβές των dealmaker έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι junior τραπεζίτες ζήτησαν υψηλότερους μισθούς εν μέσω άνθησης.

    Είναι πιο δύσκολο να αποσυρθούν αυτές οι αυξήσεις, ενώ το κόστος για τα ταξίδια, την ψυχαγωγία και τις υπηρεσίες πληροφόρησης έχει επίσης αυξηθεί, είπε ο Jacobs σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα.

    Το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της Morgan Stanley μειώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με πτώση 32% στις συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων και κατά 22% πτώση στις δραστηριότητες underwriting.

    Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα από τις τραπεζικές προμήθειες θα ευθυγραμμιστούν με τα περυσινά – που ήταν περίπου τα μισά από τα 10,3 δισ. δολάρια που άντλησε η τράπεζα κατά τη διάρκεια της φρενίτιδας των deals του 2021.

    Διαβάστε ακόμη:

    Morgan Stanley: Πτώση 19% στα κέρδη του α’ τριμήνου

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Tο ράλι των μετοχών τεχνολογίας είναι υπερβολικό



    ΣΧΟΛΙΑ