• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Tο ράλι των μετοχών τεχνολογίας είναι υπερβολικό

    • Bloomberg
    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Ο Μάικλ Ουίλσον της Morgan Stanley – μεταξύ των πιο γνωστών bearish φωνών για τις μετοχές των ΗΠΑ – προειδοποιεί ότι το ράλι των μετοχών τεχνολογίας που ξεπέρασε το 20% δεν είναι βιώσιμο και ότι ο κλάδος θα επιστρέψει σε νέα χαμηλά.

    Ο Nasdaq 100 έχει εκτιναχθεί σε μια bull αγορά καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τους οικονομικά ευαίσθητους τομείς όπως o τραπεζικός, μετά την κατάρρευση αρκετών τραπεζών στις ΗΠΑ.

    Ο Ουίλσον υποστήριξε ότι αυτή η εναλλαγή πραγματοποιείται εν μέρει επειδή η τεχνολογία θεωρείται ως ένας παραδοσιακά αμυντικός τομέας, αν και διαφωνεί με αυτή τη θέση και θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα βασικά είδη και η υγειονομική περίθαλψη έχουν καλύτερο προφίλ κινδύνου-ανταμοιβής.

    «Η τεχνολογία είναι στην πραγματικότητα πιο προκυκλική και η πτώση της συμπίπτει με την ευρύτερη αγορά στις bear αγορές», έγραψε σε ένα σημείωμα ο αναλυτής – ο οποίος βρέθηκε στην 1η θέση της περσινής έρευνας των θεσμικών επενδυτών αφού προέβλεψε σωστά το selloff στις μετοχές.

    «Συμβουλεύουμε αναμονή για ένα ισχυρό χαμηλό στην ευρύτερη αγορά πριν τοποθετηθούμε στην τεχνολογία πιο επιθετικά», είπε.

    Επιπλέον, η προσδοκία ότι η Fed θα τερματίσει σύντομα τη νομισματική της σύσφιξη θα απογοητεύσει τους επενδυτές, εκτίμησε ο αναλυτής.

    «Δεν αντιμετωπίζουμε το πρόσφατα διευρυμένο πρόγραμμα τραπεζικής χρηματοδότησης ως μια μορφή ποσοτικής χαλάρωσης που τελικά θα είναι ενθαρρυντική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», έγραψε.

    Tech's Relative Performance Nears Historical Peaks | Michael Wilson says investors should wait before buying more tech
    Ο Ουίλσον λέει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν πριν αγοράσουν περισσότερες μετοχές τεχνολογίας

    Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase & Co., συμπεριλαμβανομένου του Mislav Matejka, επίσης εκτίμησαν ότι η τεχνολογία «μπορεί να μην είναι πλέον ένα καλό μέρος για να τοποθετηθεί κάποιος δομικά».

    Ο κλάδος θα σταματήσει να έχει ισχυρές επιδόσεις λόγω των κινδύνων για τα κέρδη, των μη ελκυστικών αποτιμήσεων και των πολύ υψηλών τιμών σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο, καθιστώντας τους αναλυτές «ουδέτερους».

    Μια βουτιά των μετοχών τεχνολογίας θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις αγορές αφού ο κλάδος ήταν ο βασικός μοχλός της ανόδου κατά 3,5% του δείκτη S&P 500 τον Μάρτιο, παρά τις ανησυχίες για την τραπεζική κρίση που οδήγησαν σε απότομη επιδείνωση της ανάπτυξης.

    Η Microsoft, η Apple και η Nvidia ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του δείκτη τον περασμένο μήνα, ενώ οι τράπεζες υποαπέδωσαν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Γιατί οι αγορές απειλούνται από απότομη βουτιά

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Το ράλι των μετοχών δεν έχει τελειώσει ακόμα



    ΣΧΟΛΙΑ