• Τράπεζες

    Morgan Stanley: Πτώση 19% στα κέρδη του α’ τριμήνου

    • NewsRoom
    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Με απώλειες 19% στα κέρδη της σε σχέση με πέρσι έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2023 για την Morgan Stanley στα 2,98 δις δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 1,70 δολάρια.

    Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2% στα 14,52 δις δολάρια, με την τράπεζα να αντισταθμίζει τις απώλειες από τις ασταθείς συναλλαγές χάρη στη μονάδα διαχείρισης περιουσίας, την οποία έχτισε ύστερα από μία σειρά εξαγορών.

    Οι μετοχές της Morgan Stanley έπεσαν κατά 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αν και η τράπεζα έχει καταγράψει άνοδο στη μετοχή της φέτος κατά 5,7%, σε αντίθεση με τον γενικό όρο του αμερικάνικου τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έχει σημειώσει απώλειες 16%.

    Αν και οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων, τα κέρδη της βρίσκονται υπό πίεση καθώς η βασική επενδυτική τραπεζική της δραστηριότητα είναι περιορισμένη λόγω της ύφεσης στις συναλλαγές.

    Τα αποτελέσματα της Morgan Stanley ολοκληρώνουν το κύκλο ανακοίνωσης των κερδών για τους μεγάλους τραπεζικούς κολοσσούς, ένα μήνα μετά την τραπεζική αναταραχή και ένα παρατεταμένο sell off που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Υποχώρησαν 18% τα κέρδη της στο α’ τρίμηνο του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ