• Business

    Μινιόν: Δείτε πώς θα είναι όταν ανοίξει τις πύλες του (video)

    • NewsRoom
    Μινιόν

    Μινιόν


    Το εσωτερικό του Μινιόν αποκαλύπτει η Dimand με ένα νέο βίντεο.

    Στο βίντεο παρουσιάζεται το εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου, όπως θα είναι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του και υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες και ενοικιαστές μέσα στα 2024.

    Δείτε το βίντεο:

    Φωταγωγήθηκε το Μινιόν μετά από 25 χρόνια

    Το νέο «Μινιόν», το πολυκατάστημα που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την ακμή και την παρακμή της Αθήνας, φωταγωγήθηκε μετά 25 χρόνια.

    Το κτίριο φωταγωγήθηκε σε τρία χρώματα, που κάθε ένα έχει έναν συμβολισμό: το πορτοκαλί του πολυκαταστήματος, το πράσινο της ελιάς και το λευκό της οδού Βερανζέρου.

    Το νέο Μινιόν, ακίνητο επιφάνειας 18.500 τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη μέσα στο 2024 με μεικτές χρήσεις αφού θα διαθέτει γραφεία, διαμερίσματα και καταστήματα.

    Η ιστορία

    Η ιστορία του Μινιόν ξεκινά το 1934, όταν ο Γιάννης Γεωργακάς με τον Άγγελο Σεραφειμίδη άνοιξαν περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Δέκα χρόνια μετά, ο Γ. Γεωργακάς αρχίζει να αγοράζει σταδιακά το κτίριο επί της οδού Πατησίων προκειμένου να το μετατρέπει σε πολυκατάστημα. Και αυτό έγινε σταδιακά κατά τη δεκαετία του 1950 και μετά.

    Το Μινιόν είχε γίνει για την Ελλάδα των περασμένων δεκαετιών αξιοθέατο καθώς ήταν το πρώτο πολυκατάστημα της χώρας, το πρώτο που διέθετε κυλιόμενες σκάλες ενώ τα ψώνια κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων ήταν το must της Αθήνας.

    Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το ΜΙΝΙΟΝ αλλά και το κατάστημα «Κατράντζος» τυλίχθηκαν ταυτοχρόνως στις φλόγες. Επρόκειτο για εμπρησμό με ενόχους να μην βρίσκονται ποτέ. Από τη φωτιά, ο «Κατράντζος» κατέρρευσε ενώ από το ΜΙΝΙΟΝ διασώθηκε μόνο ο σκελετός του κτιρίου.

    Το 1983 με δάνεια αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές, το κατάστημα επαναλειτούργησε, όμως, λόγω χρεών κρατικοποιήθηκε.

    Το 1998 έκλεισε οριστικά και το ακίνητο πέρασε στα χέρια της Elmec Sports της οικογενείας Φάις. Μετά την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings και δεν λειτουργεί ποτέ ξανά μετά τη δικαστική εμπλοκή των ιδιοκτητών της εταιρείας.

    Από το 2021 μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό το κτίριο του Μινιόν πέρασε στην εταιρεία Dimand η οποία θα το λειτουργήσει ως κτίριο διαμερισμάτων, γραφείων και καταστημάτων.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Ενισχύεται η εκπροσώπηση του κόμματος στον Τύπο



    ΣΧΟΛΙΑ