• Business

    Σκλαβενίτης: Συμφωνία για την εξαγορά του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στο Ρέντη

    • Άννα Διανά
    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Σε συμφωνία για την εξαγορά του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη βρίσκεται η διοίκηση της Σκλαβενίτης με την BSH Hellas.

    Όπως επιβεβαιώνουν στο mononews πηγές κοντά στην εταιρεία, οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι υπογραφές αναμένονται πριν το τέλος του έτους.

    Υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί είτε για τη δημιουργία logistic center είτε για κάποιο άλλο σκοπό με τις αποφάσεις για τη χρήση του να λαμβάνονται από τη διοίκηση της εταιρείας μετά τη νέα χρονιά.

    Η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με ένα δίκτυο 455 καταστημάτων, έχουν τέσσερα κέντρα διανομής παραγγελιών e market και έξι κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα.

    Οι εγκαταστάσεις οι οποίες θα περιέλθουν στην κατοχή της είναι το ακίνητο 53.339 τ.μ. που έχει ανεγερθεί σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845 τ.μ..

    Στο ακίνητο αυτό, επί της οδού Παρνασσού στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, λειτουργούσε για δεκαετίες το εργοστάσιο της Πίτσος, μέχρι «έκλεισε» τις μηχανές του τον Απρίλιο του 2021.

    H BSH Hellas, μέλος του Robert Bosch Group, μετέφερε την παραγωγή της σε εργοστάσιο του ομίλου στην Πολωνία και την Τουρκία ενώ μέρος των εργαζομένων του εργοστασίου της Πίτσος έχει προσληφθεί από την Pyramis στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

    Με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς κλείνει το κεφάλαιο της Πίτσος στην Ελλάδα, με την εταιρεία να κρατά μόνο την εμπορική δραστηριότητα.

    Η Σκλαβενίτης, η οποία σε επίπεδο ομίλου πέτυχε πέρυσι πωλήσεις 4,47 δισ. Ευρώ (έναντι 3,98 δισ. ευρώ το 2021) και κέρδη προ φόρων 78,5 εκατ. ευρώ (από €92,5 εκατ. το 2021), ποσοστό 1,75% επί του συνολικού κύκλου εργασιών απασχολεί 36.270 εργαζόμενους, διαθέτει συνολικά 526 Καταστήματα, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 650.000 πελάτες την ημέρα.

    Εφόσον «πέσουν» οι υπογραφές για το ακίνητο της πρώην Πίτσος θα είναι η δεύτερη εξαγορά στην οποία προχωρά φέτος, καθώς την περασμένη Ανοιξη ενέταξε στο δυναμικό της την αλυσίδα σούπερ μάρκετ AS Αγορά ενισχύοντας την παρουσία της στη Θεσσαλία με 9 καταστήματα στην περιοχή της Λάρισας.

    ‘Αλλωστε και το 2022 ήταν χρονιά εξαγορών για την Σκλαβενίτης με την απόκτηση των τεσσάρων καταστημάτων της αλυσίδας Γέγος στην Ανατολική Αττική και νωρίτερα των 11 καταστημάτων της SEP Markets στα Ιωάννινα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σκλαβενίτης: Επιβράβευσε τους εργαζόμενους με 300 ευρώ μπόνους

    Επιπλέον δύο δεξαμενόπλοια ναυπηγεί η Aegean Shipping Management του Γιώργου Μελισσανίδη

    Sony: Μαζική αγωγή μαμούθ 7,9 δισ. δολ. για τις τιμές στο PlayStation Store



    ΣΧΟΛΙΑ