• Business

    Τρυφων Αλεξιάδης : γιατί εκχωρεί το αλάθητο του Πάπα στους φορολογικούς ελεγκτές;

    Τρύφων Αλεξιάδης.

    Τρύφων Αλεξιάδης. ετών 59. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών


    Πληροφορούμεθα με έκπληξη ότι ο εκ Καβάλας ορμώμενος Υφυπουργός Οικονομικών  Τρυφων Αλεξιάδης, σπεύδει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή, να αφαιρέσει (καταφανώς αντισυνταγματικά) θεμελιώδη δικαιώματα των διοικούμενων φορολογουμένων, εκχωρώντας το «αλάθητο του Πάπα» στους φορολογικούς ελεγκτές. Μεταφέρουμε επί  λέξει:  «3. Επανέλεγχοι. Αποσαφηνίζεται ότι για τη διενέργεια επανελέγχου, τα νέα στοιχεία απαιτείται να είναι σε κάθε περίπτωση επιβαρυντικά και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή η οποία προσδιορίστηκε κατά τον αρχικό έλεγχο. Παράλληλα τροποποιείται η διαδικασία η οποία ακολουθείται για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του φορολογικού ελέγχου στον φορολογούμενο».

    Μάλιστα, με την εξόχως πονηρή διατύπωση «αποσαφηνίζεται», ξεκαθαρίζει ότι αυτή η κατάργηση των δικαιωμάτων των φορολογούμενων ίσχυε από πάντοτε. Με άλλα λόγια, η μάχη κατά της διαφθοράς ξεκινάει με την κάλυψη διεφθαρμένων και επίορκων εφοριακών; Γιατί αυτή η μεγάλη βιασύνη; Αυτό είναι το νέο «αριστερό» ήθος  του Συριζαίου Υφυπουργού;  Πάντως, ακόμη και τα ανάλγητα αφεντικά του Σύριζα από τις Βρυξέλλες δεν θα τολμούσαν να είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/keravnos-apo-ton-proedro-tou-ste-sigkekrimenous-paraliptes-gia-tis-tileoptikes-adies-dikastes-den-epireazonte-den-kathodigounte/58258

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pii-epichirimaties-tha-katathesoun-fakelo-gia-tis-tileoptikes-adies-olo-paraskinio/58189



    ΣΧΟΛΙΑ