• Business

    Meta: Υπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στο δ΄ τρίμηνο – Δίνει για πρώτη φορά μέρισμα!

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Εντυπωσιακά αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2023 δημοσίευσε η Meta, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε πως προχωρά στην πρώτη πληρωμή μερίσματος, με την μετοχή να κινείται ισχυρά ανοδικά μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης.

    Ειδικότερα η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 5,33 δολάρια  ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων από τη LSEG για 4,96 δολάρια ανά μετοχή,  καθώς και έσοδα 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 39,18 δισ. δολάρια.

    Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες (DAU) διαμορφώθηκαν στα  2,11 δισ. έναντι 2,08 δισεκατομμυρίων που ανέμενε η StreetAccount.

    Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAU) διαμορφώθηκαν στα 3,07 δισ.  έναντι 3,06 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Η Meta ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη διανομή μερίσματος, αλλά και την επαναγορά μετοχών 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% το τρίμηνο από 32,2 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης για οποιαδήποτε περίοδο από τα μέσα του 2021. Εν τω μεταξύ, το κόστος και τα έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση στα 23,73 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο 41%, σαφές σημάδι ότι τα μέτρα μείωσης του κόστους της εταιρείας ενισχύουν την κερδοφορία.

    Τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 5,33 δολάρια ανά μετοχή, από 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,76 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

    Η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις στη μονάδα της Reality Labs ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το πρώτο τρίμηνο και κατέγραψαν ζημίες 4,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Περάσαμε ένα καλό τρίμηνο καθώς η κοινότητα και η επιχείρησή μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται», δήλωσε ο Mark Zuckerberg. «Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο όραμά μας για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και του μετασύμπαντος».

    Η Meta είπε ότι αναμένει οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου να κυμαίνονται από 34,5 έως 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο αριθμός των εργαζομένων της ήταν 67.317 στις 31 Δεκεμβρίου 2023, που αντιπροσωπεύει μια μείωση 22% σε ετήσια βάση μετά το προηγούμενο έτος με σημαντικές περικοπές δαπανών και απολύσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Apple: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών – «Αγκάθι» η πτώση κατά 13% των πωλήσεων στην Κίνα

    Amazon: Στα 170 δισ. δολάρια τα έξοδα στο δ’ τρίμηνο

    Wall Street: Επιστρoφή με νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με το βλέμμα στις Big Tech



    ΣΧΟΛΙΑ