• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστρoφή με νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με το βλέμμα στις Big Tech

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν οι μετοχές της Wall Street, μετά την απογοήτευση που προκάλεσε η FED στους επενδυτές, με τον Dow Jones να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται πλέον ξανά στις εταιρικές ανακοινώσεις, με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες Apple, Αmazon και Meta να ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνεδρίασης.

    Την Πέμπτη ο Dow Jones έκλεισε στις 38.519,84 μονάδες με άνοδο 0,97%, ο S&P 500 στις 4.906,19 μονάδες με κέρδη 1,25% και ο Nasdaq στις 15.361,64 μονάδες με κέρδη 1,30%.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, με αυτή για το 10ετές treasury να φτάνει στο χαμηλό ενός μηνός. Ο δείκτης αναφοράς βρέθηκε 9 μονάδες βάσης χαμηλότερος στο 3,87%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Merck με κέρδη 4,58%, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ ακολούθησε η Amgen με 3,29% και η Walgreens Boots Alliance με άνοδο 2,9%.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Honeywell International  με απώλειες 2,46%, ενώ στο -0,96% έκλεισε η UnitedHealth Group.

    Από τις μετοχές που ξεχώρισαν ήταν αυτή της Etsy, η οποία σημείωσε την καλύτερη ημερήσια επίδοση εδώ και επτά μήνες με άνοδο 9,10%, μετά την ανακοίνωση πως πρόσθεσε στο διοικητικό της συμβούλιο τον Marc Steinberg, από το hedge fund Elliott Investment Management.

    Διαβάστε επίσης

    Apple: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών – «Αγκάθι» η πτώση κατά 13% των πωλήσεων στην Κίνα

    Meta: Υπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στο δ΄ τρίμηνο – Δίνει για πρώτη φορά μέρισμα!

    Amazon: Στα 170 δισ. δολάρια τα έξοδα στο δ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ