• Business

    Amazon: Στα 170 δισ. δολάρια τα έξοδα στο δ’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο Άντι Τζέισι, CEO της Amazon

    Ο Άντι Τζέισι, CEO της Amazon


    Έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η Amazon.com για το δ΄ τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις διαδικτυακές δαπάνες τους κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, παρά τα υψηλά επιτόκια.

    Ειδικότερα, τα έσοδα στο δ΄ τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 14% στα 170 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 166,21 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει έσοδα στο εύρος των 138 δισ. με 143,5 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG εκτιμούν πως θα ανέλθουν στα 142,13 δισ. δολάρια.

    Τα καθαρά κέρδη της Amazon αυξήθηκαν στα 10,6 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο από 278 εκατ. δολάρια ή 3 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η εκτίμηση της FactSet ήταν για 80 σεντς κέρδη ανά μετοχή.

    Η επίδοση στα κέρδη αποτυπώνει την προσπάθεια της Amazon να μειώσει το λειτουργικό κόστος και να μπει ακόμη πιο δυναμικά στην αγορά της διαφήμισης.

    Η Amazon Web Services (AWS), η μεγαλύτερη μονάδα υπηρεσιών cloud στον κόσμο, απέφερε έσοδα 24,2 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο (αύξηση 13%), συμφωνώντας σχεδόν πλήρως με τις προσδοκίες των αναλυτών για 24,26 δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα από τις διαφημιστικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 27% στα 14,7 δισ. δολάρια ενώ η FactSet έβλεπε έσοδα 14,2 δισ. δολάρια.

    Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση ο τίτλος της Amazon προσθέτει 4%.

    Διαβάστε επίσης

    Meta: Υπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στο δ΄ τρίμηνο – Δίνει για πρώτη φορά μέρισμα!

    Zoom: Ξεκινά απολύσεις του 15% των υπαλλήλων του

    Τράπεζα Πειραιώς: Στις 14 Φεβρουαρίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023



    ΣΧΟΛΙΑ