• Business

    Λιμάνι Βόλου: Αποκλειστικό – Στο ΣτΕ το «μπαλάκι» για την προσφυγή της Goldair

    Καλλίνικος Καλλίνικος. Eκτελεστικός Aντιπρόεδρος της Goldair


    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας πέφτει η «καυτή πατάτα» για την κατακύρωση του διαγωνισμού του λιμανιού του Βόλου σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, έναντι 51 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η κύρια προσφυγή που έκανε η κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) συζητήθηκε αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Η Αρχή έκρινε ότι είναι αναρμόδια να αποφασίσει επί της προσφυγής και η υπόθεση παραπέμπεται στο ΣτΕ. Ετσι, Goldair Cargo – ΕΑΔΗΣΥ… σημειώσατε Χ καθώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες είχε απορριφθεί η προσφυγή για την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικής συμμετοχής ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

    Το σχήμα Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε. επικαλείται στην προσφυγή σύγκρουση συμφερόντων, επειδή μέλος του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔΕ βρίσκεται και στο δ.σ. του ΟΛΘ, στο οποίο μεγάλο ποσοστό έχει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου και με βάση τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν προτιμητέος επενδυτής επελέγη ο ΟΛΘ έναντι 51 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε, επίσης, την Κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» ως Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή καθώς είχε καταθέσει τίμημα 25-26 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΘ Α.Ε.: Στρατηγική Επένδυση στον Λιμένα του Βόλου



    ΣΧΟΛΙΑ