• Business

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Οι εξαγορές που ετοιμάζει μέχρι τον Ιούνιο η Ιντεάλ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος IDEAL Holdings


    Αυξημένα οικονομικά μεγέθη και για την χρήση που τρέχει, αλλά και εξαγορές μέχρι τον Ιούνιο επιφυλάσσει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου για τους επενδυτές και τους μετόχους του. Πάνω από 40 άτομα που εκπροσωπούσαν 12 – 15 αμοιβαία κεφάλαια, μεταξύ των οποίων και από το εξωτερικό, συμμετείχαν στη χθεσινή ενημέρωση της Ιντεάλ προς τους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης.

    Για φέτος το management του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου προβλέπει αύξηση στις πωλήσεις πάνω από 7% και αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 183 – 187 εκατ. ευρώ από 174,7 εκατ. ευρώ το 2022.

    Το δε EBITDA προβλέπεται ότι θα εμφανίσει αύξηση μεταξύ 10 – 15% και προβλέπεται να διαμορφωθεί μεταξύ 30,2 – 31,5 εκατ. ευρώ από 27,4 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2022.

    Ο βιομηχανικός κλάδος από τα 91,8 εκατ. πέρυσι αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος μεταξύ 90 και 92 εκατ. ευρώ και η δραστηριότητα της πληροφορικής από 82,9 εκατ. προβλέπεται να κινηθεί μεταξύ 93 – 95 εκατ. ευρώ φέτος. Τα προ φόρων κέρδη από τα 21,5 του 2022, αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος μεταξύ 23,9 και 25 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους επαγγελματίες διαχειριστές, η Ιντεάλ διατηρεί ισχυρή ρευστότητα, αφού ο δείκτης χρέους προς EBITDA από τις 0,7 φορές το 2022 μειώνεται περαιτέρω στις 0,5 φορές.

    Η μερισματική απόδοση είναι μεγαλύτερη του 5% και από μέρισμα (με τη μορφή της επιστροφής κεφαλαίου)  0,19 ευρώ θα διανεμηθεί 0,20 ευρώ.

    Με τη μετοχή σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων, στα 4 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση στα 160 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Ιντεάλ  εκτιμά την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της (NAV) ανά μετοχή στα 5,6 ευρώ με βάση τα δεδομένα του Μαρτίου του 2023, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 4,9 ευρώ το Νοέμβριο του 2022, 4,3 ευρώ τον Οκτώβριο του 2022, 2,6 ευρώ το Μάιο του 2022 και 2,4 ευρώ το Μάιο του 2021.

    Την ίδια ώρα, η διοίκηση της εταιρείας έδειξε το στίγμα της για τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο κομμάτι των εξαγορών.

    Ήδη εξετάζονται δύο ευκαιρίες εξαγορών στην Ευρώπη και που συνδέονται με το βιομηχανικό πεδίο δραστηριότητάς της, μέσω της Astir. Υπάρχουν ακόμα τρεις ακόμα προς εξέταση περιπτώσεις εξαγορών στο κομμάτι του IT, ενώ η διοίκηση ανέφερε, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά της, ότι εξετάζεται η είσοδος σε έναν ακόμα κλάδο, μέσω εξαγοράς.

    Νεότερα από τις κυοφορουμενες εξαγορές αναμένεται να υπάρξουν μέχρι τον Ιούνιο. Σε ότι έχει να κάνει με το νέο κλάδο εισόδου, πηγές στην εταιρεία, σχολίαζαν ότι δεν αφορά, ούτε την ενέργεια, ούτε τον τουρισμό, ούτε το  real estate, αλλά ούτε και την ναυτιλία…

     Διαβάστε επίσης

    Οικονομικό έλεγχο και ασφαλιστικά μέτρα στην MIG ζητεί η πλευρά Ηλιόπουλου

    Mερίσματα ύψους 4,5 δισ. δολ. για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γερμανίας – Στοχεύει στην βρετανική αγορά ακινήτων

    Γ. Περιστέρης: Πούλησε 300.000 μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ



    ΣΧΟΛΙΑ