• Business

    Lamda Development: Σύσταση νέας θυγατρικής, στο πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης δανεισμού

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development


    Νέα θυγατρική με επωνυμία Ellinikon Hospitality Investments ίδρυσε χθες η Lamda Development.

    Η μονοπρόσωπη Α.Ε., με μετοχικό κεφάλαιο 12,96 εκατομμυρίων ευρώ, συστάθηκε στο πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης της δανειοδότησης του Ελληνικού με τα τραπεζικά ιδρύματα και αλλαγής της διάρθρωσης του δανεισμού του έργου ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου, αναφέρουν στο mononews πηγές κοντά στην παραχωρησιούχο.

    Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση πρόσφατα, το project είναι αυτοχρηματοδοτούμενο χάρη στα έσοδα από τις οικιστικές αναπτύξεις, με αποτέλεσμα η άντληση δανεισμού να μην είναι στο κάδρο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2024. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεδιάσκεψης των στελεχών με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, η Lamda έκανε σαφή την διαπραγμάτευση με τις πιστώτριες τράπεζες για τη μείωση του εξασφαλισμένου δανεισμού για το Ελληνικό, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν δαπανηθεί κεφάλαια από το δανεισμό που έχει εξασφαλίσει η εισηγμένη.

    Αυτό, αφενός είναι διαθέσιμες ταμειακές ροές ύψους 2 δισεκατομμυρίων, αφετέρου μέρος των έργων χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία. Εντός του πρώτου τριμήνου, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 192 εκατ. ευρώ (50 εκατ. για τα έργα υποδομής και 142 εκατ. capex των κτιρίων), όταν οι συνολικές εισπράξεις από τις συμφωνίες για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό έχουν ξεπεράσει τα 230 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόεδρος της Ellinikon Hospitality Investments, που φέρεται ότι θα διαχειρίζεται τις τουριστικές επενδύσεις του Ελληνικού στις οποίες θα έχει συμμετοχή η εισηγμένη, είναι ο Οδυσσέας Αθανασίου και διευθύνων σύμβουλος ο Θεόδωρος Γαβριηλίδης, επικεφαλής της διεύθυνσης Επενδύσεων της Lamda. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο επικεφαλής νομικών υπηρεσιών και κανονιστικής συμμόρφωσης του ομίλου, Γιάννης Γιαννακόπουλος και μέλη η COO Κωνσταντίνα Καρατοπούζη και ο CFO της Lamda Development Χάρης Γκορίτσας.

    Σύμφωνα με το καταστατικό της νεοσύστατης Α.Ε., μεταξύ των των σκοπών είναι οι υπηρεσίες εταιρειών επενδύσεων (σε μετοχές, χρεόγραφα, ακίνητα κλπ), αγοραπωλησία κτιρίων κατοικιών και οικοπέδων για κτίρια κατοικιών, διοικητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τουριστικά θέματα, υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης, οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά κτίρια με τη χρησιμοποίηση ίδιων υλικών, οι υπηρεσίες εκμίσθωσης ή διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, που δεν προορίζονται για κατοικία, οι υπηρεσίες ενοικίασης δωματίων σπιτιών μακράς διαρκείας, οι υπηρεσίες ξενοδοχείου ύπνου πολυτελείας και α’ κατηγορίας με εστιατόριο, υπηρεσίες παραχώρησης χρήσης εγκαταστάσεων, υπηρεσίες πώλησης ελεύθερων οικοπέδων κλπ.

    Διαβάστε επίσης

    Generali: Ασφαλιστικό mega-deal και εξαγορά της Liberty Seguros για 2,3 δισ. ευρώ

    ΑΔΜΗΕ: Στα 29,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου στο τρίμηνο

    Η Profile Software θέτει σε λειτουργία τη λύση Treasury στην Diamond Trust Bank

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ