• Business

    Generali: Ασφαλιστικό mega-deal και εξαγορά της Liberty Seguros για 2,3 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ο CEO της Assicurazioni Generali Mr.Donnet

    Ο CEO της Assicurazioni Generali Mr.Donnet


    Η Assicurazioni Generali συμφώνησε να αποκτήσει όμιλο ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από την αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία Liberty Mutual Holding έναντι 2,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η ιταλική ασφαλιστική, με έδρα την Τεργέστη, πλειοδότησε έναντι άλλων μεγάλων παικτών του κλάδου στην Ευρώπη, προκειμένου να αποκτήσει τη θυγατρική Liberty Seguros, που επιχειρεί σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία. Αυτό ανακοίνωσε η Liberty Mutual, που πουλά τα πάντα: ασφάλειες ζωής και κατοικιών, καθώς και ασφάλειες έναντι ατυχημάτων σε Ισπανία και Πορτογαλία, μέσω πρακτόρων, τραπεζών και θυγατρικών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Εισήλθε το 2011 μέσω εξαγοράς στην Ιρλανδία, όπου προσφέρει ασφάλειες αυτοκινήτου και σπιτιού, καθώς και επιχειρηματικά προϊόντα.

    Η αμερικανική εταιρεία, με έδρα τη Βοστώνη, συνεργάζεται με την Bank of America για πωλήσεις που εντάσσονται στον σχεδιασμό της να εγκαταλείψει τις μη βασικές αγορές και να αυξήσει τις ασφαλιστικές υπηρεσίες σε περιουσίες και έναντι ατυχημάτων στις ΗΠΑ. Πούλησε, επίσης, ορισμένες ευρωπαϊκές δραστηριότητές της στον κλάδο ζωής στην ολλανδική NN Group το 2021, ενώ διερευνά αντίστοιχες κινήσεις και στη Λατινική Αμερική.

    Η Generali αναζητούσε ήδη εξαγορές υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Φιλίπ Ντονέ και πέρυσι διερεύνησε μια συμφωνία για την αγορά επιχείρησης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Guggenheim Partners. Το σχέδιο τέθηκε αργότερα σε αναστολή.

    Διαβάστε επίσης

    ESM: Ισχυρές οι επιδόσεις της Ελλάδας – Προκλήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους

    ΑΔΜΗΕ: Στα 29,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου στο τρίμηνο

    Autohellas: Ο Δ. Μαγγιώρος παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ