• Business

    Κομισιόν: Πράσινο φως για την εξαγορά της Wind από τη United Group

    • NewsRoom
    Victoriya Boklag, CEO United Group

    Victoriya Boklag, CEO United Group


    Το πράσινο φως για την εξαγορά της εταιρείας κινητής Wind από τη United Group έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανοίγοντας το δρόμο για την συγχώνευση της Wind με τη Nova (πρώην Forthnet).

    Με την έγκριση της εξαγοράς δίνεται η δυνατότητα στη United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό πάροχο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και συνδρομητικής τηλεόρασης.

    Επιπλέον, η ένταξη της Wind Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

    Σχήμα Wind – Nova

    Παρέχοντας υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και τηλεόρασης, η Wind διαθέτει συνολικά 4,2 εκατομμύρια χρήστες και έχει έσοδα άνω των €500 εκατομμυρίων ετησίως.

    Σε μία ελκυστική αγορά, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, το ενοποιημένο σχήμα Wind -Nova θα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αυξάνοντας την παρεχόμενη αξία για τους καταναλωτές στην Ελλάδα μέσω συνδυαστικών προσφορών, νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας.

    Όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners και Πρόεδρος της United Group: «Η εξαγορά και η ενσωμάτωση ισχυρών εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα μας, αποτελεί βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής της United Group. Η Ελλάδα είναι μία κομβικής σημασίας αγορά για εμάς. Mε την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

    Διαβάστε ακόμα:

    Η μεγάλη μάχη της συνδρομητικής: Η επιστροφή της Nova, η είσοδος των HBO και Disney και το κυνήγι των πειρατών

    Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova): Γυρίσαμε σελίδα -Μεγάλη εισροή συνδρομητών-Δυναμικό παρόν στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ