• Business

    Κλουκίνας – Λάππας: Η αίτηση για έκτακτο έλεγχο από τον Λουκά Σπεντζάρη και η απάντηση της εταιρείας

    Βιολέττα Λάππα

    Βιολέττα Λάππα, CEO & Αντιπρόεδρος Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας


    Στις 17 Μαΐου έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της αίτησης έκτακτου ελέγχου για την Κλουκίνας- Λάππα, την οποία κατέθεσε ο μέτοχος της εταιρείας Λουκάς Σπεντζάρης, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews από πηγές κοντά στην Kλουκίνας-Λάππας, πρόκειται για παλαιότερο αίτημα που θέσει προ περίπου ενός χρόνου ο εκ των κύριων μετόχων της εταιρείας και αφορούσε στη νέα στρατηγική που ανέπτυσσε η εταιρεία με «αιχμή» το κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος Mothercare στην οδό Ερμού και η εκμίσθωση του ακινήτου (ιδιόκτητου της εταιρείας) στην Adidas Hellas.

    Το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα είχε αποτελέσει και την αφορμή για την αναβολή της τακτικής ΓΣ της εταιρείας το περασμένο καλοκαίρι. Οι ίδιοι κύκλοι κοντά στην εταιρεία σημειώνουν πως ο κ. Σπεντζάρης ουσιαστικά επανέρχεται στο προηγούμενό του αίτημα προσφεύγοντας στο δικαστήριο προκειμένου να πάρει εντολή εσωτερικού ελέγχου.

    Επίσημα πάντως η Κλουκίνας- Λάππας μέσω της ανακοίνωσής της, θεωρεί ότι “η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη, καθώς δεν παραθέτει περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν πράξεις μη χρηστής και συνετής διοίκησης”.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

    Η εταιρεία με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού γνωστοποιεί με την παρούσα σε αυτό, ότι ο μέτοχος κ. Λουκάς Σπεντζάρης, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση έκτακτου ελέγχου της Εταιρείας, κατ’ άρθρο 142 του Ν. 4548/2018, η οποία έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί στις 17.5.2022.

    Η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η προαναφερόμενη αίτηση αφορά κατά κύριο λόγο σε ζητήματα τα οποία ο εν λόγω μέτοχος έχει ήδη θέσει υπόψη της Εταιρείας, στο πλαίσιο της προηγούμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 14.7.2021 και στα οποία η Εταιρεία έχει δώσει σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη, καθώς δεν παραθέτει περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν πράξεις μη χρηστής και συνετής διοίκησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιολέττα Λάππα (Mothercare) στο mononews: Πρώτο σε πωλήσεις το e-shop και μετά το άνοιγμα της αγοράς – Τα σχέδια για το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ