• Business

    Κ. Λαμπρόπουλος (Attica): Εντυπωσιακή άνοδος τον Νοέμβριο – Τα σχέδια για την Καλογήρου

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Επικεφαλής Attica Stores


    «Μαγνήτη» για το καταναλωτικό κοινό αποτελούν τα πολυκαταστήματα της εταιρείας Attica, τα οποία αυξάνουν σταθερά τις πωλήσεις και την επισκεψιμότητά τους κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

    Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο ανέβασαν εντυπωσιακά τις πωλήσεις τους, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο και την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 20%, όταν η πλειονότητα της αγοράς δεν είδε κάποια ουσιαστική διαφορά.

    Όπως λέει στο mononews.gr ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, εκ των ιδρυτών και βασικών μετόχων της εταιρείας, τα αποτελέσματα είναι θετικά και τη φετινή χρονιά, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων.

    Παρότι έπεται η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά αυξάνεται η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, ο κ. Λαμπρόπουλος εκτιμά ότι  οι πωλήσεις στο σύνολο του τρέχοντος έτους θα κλείσουν με άνοδο της τάξεως του 7% με 8%. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την εικόνα του 11μήνου.

    Αισιοδοξία υπάρχει και για τη νέα χρονιά, υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάποιο συμβάν που θα ανατρέψει τα δεδομένα. “Πηγαίνουμε καλά, και ελπίζουμε πως και του χρόνου θα έχουμε άνοδο”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος επιχειρηματίας.

    Η συμμετοχή στην Καλογήρου

    Αναφορικά με την συμμετοχή της Attica στην προσπάθεια διάσωσης της Καλογήρου από τον Σάμι Φάις, ο κ. Λαμπρόπουλος σημειώνει ότι παρακολουθεί από απόσταση το εγχείρημα και τονίζει ότι μετά την απόκτηση του 10%, υπάρχει η δυνατότητα (option) αύξησης του ποσοστού της στο 20% μέσα στην επόμενη τριετία.

    Ωστόσο, όπως σπεύσει να διευκρινίσει, δεν έχει αποφασισθεί ακόμη εάν και πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

    Ο όμιλος Attica Πολυκαταστήματα ξεκίνησε το 2005 και σήμερα διαχειρίζεται τέσσερα πολυκαταστήματα σε Αθήνα (City Link και Golden Hall) και  Θεσσαλονίκη (Cosmos και Τσιμισκή) ενώ απασχολεί περίπου 2.600 εργαζόμενους.

    Το 2016, παρά τις αντιξοότητες της ελληνικής οικονομίας, έκλεισε με καθαρές πωλήσεις ύψους 167 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

    Εκτός από τον κ. Λαμπρόπουλο, βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι και ο όμιλος Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Αξίζει να τονισθεί ότι τα καταστήματα ATTICA εδώ και χρόνια εξακολουθούν να εφαρμόζουν την πολιτική  των υψηλών,   πάνω από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας εργασίας, μισθών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζ. Κουτσολιούτσος: Προβληματισμός για Juicy Couture, περαιτέρω επενδύσεις στη Links of London



    ΣΧΟΛΙΑ