• Business

    Κ. Γεράρδος (Πλαίσιο): «Μπαίνουμε στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές»


    Την απόφαση να εισέλθει η Πλαίσιο στον κλάδο των λευκών ηλεκτρικών συσκευών ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πλαίσιο κ. Κ. Γεράρδος, όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε και στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

    Όπως είπε «οι λευκές ηλεκτρικές συσκευές έχουν πολύ τεχνολογία μέσα τους και πλέον, την εποχή του internet of things, θα είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα του τεχνολογικού εξοπλισμού κάθε σπιτιού. Έχουμε κάνει πολύ προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε».

    «Θα φέρουμε τις έξυπνες λευκές συσκευές που θα επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και όλες τις άλλες που έχει ανάγκη η αγορά. Οι έξυπνες συσκευές μπορεί σήμερα να είναι 5% της αγοράς αλλά σε λίγα χρόνια θα είναι 50% και θέλουμε να είμαστε παρόντες σε αυτή την αγορά», σημείωσε.

    Εξάλλου, πλέον η εταιρεία, όπως εξήγησε ο κ. Κ. Γεράρδος, μετά από μια δεκαετία συντήρησης δυνάμεων είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανάπτυξή της, με δεδομένο  ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρή οικονομικά, ενώ και τα σημάδια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετικά. Η εταιρεία πρόσφατα λάνσαρε ένα νέο retail identity και όπως τονίζεται από τη διοίκηση, πλέον περνά από τη στρατηγική της ενεργητικής άμυνας, λόγω κρίσης, στην επόμενη φάση της ανάπτυξης, που περιλαμβάνει περαιτέρω επέκταση του δικτύου εκτός Αθηνών.

    “Η εταιρεία την τελευταία δεκαετία ακολουθούσε μια στρατηγική ενεργητικής άμυνας με προτεραιότητα την ισχυρή ρευστότητα και την κερδοφορία και όχι την επέκταση των μεριδίων της. Πλέον θεωρώντας ότι η ελληνική οικονομία έχει ξεκινήσει μια πορεία ανάπτυξης, ήδη από το 2018 έχει ξεκινήσει να επενδύει και να επεκτείνεται” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Γεράρδος.

    Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους, 0,07 ευρώ ανά μετοχή  και την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% του συνόλου στην τιμή από 2,5 ευρώ μέχρι 7 ευρώ ανά μετοχή.

    Η πορεία το 2018

    Γιορτάζοντας την ιστορία των 50 χρόνων το Πλαίσιο συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσεται με επενδύσεις 7,5 εκατ. ευρώ το 2018 και 10 εκατ. ευρώ το 2019.

    Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας το 2018 ο κ. Κ. Γεράρδος σημείωσε: “Το 2018 η εταιρεία επεκτάθηκε με νέα μεγάλα καταστήματα σε Αγία Παρασκευή και Χανιά και αύξησε τα έσοδα του τομέα των σχολικών κατά 30% με 300.000 επισκέπτες σε 20 ημέρες. Το 2019 εισήγαγε ένα νέο τρόπο πληρωμής με δόσεις, χωρίς πιστωτική κάρτα, προσφέροντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα και ένα νέο πελατολόγιο, πραγματοποίησε στο κατάστημα της εταιρείας Mall ανανέωση της ταυτότητας  ακολουθώντας το πρότυπο των νέων μεγάλων καταστημάτων της και πραγματοποίησε επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στο omnichannel ώστε να αναγνωρίζει τον πελάτης του Πλαισίου από όποιο δίκτυο κι αν έρχεται, φυσικό ή ηλεκτρονικό.

    Πορεία 50 χρόνων

    Κατά τη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γιώργος Γεράρδος, εξιστόρησε τους σταθμούς στην πορεία της εταιρείας από το ξεκίνημά του το 1969 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε με είδη σχεδίου το 1969 όταν ακόμη  ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο, το 1975  ακολούθησε το δρόμο της πληροφορικής, το 1999 μπήκε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το 1999 μπήκε στο Χρηματιστήριο με υπερκάλυψη της δημόσιας προσφορά κατά 393 φορές και μετά άρχισε η ανάπτυξη.

    Από 30 εκατ. ευρώ το 1999 ο κύκλος εργασιών του Πλαισίου  έφτασε μέχρι τα 440 εκατ. ευρώ προ κρίσης και τα 308 εκατ. ευρώ το 2018. Το 2018 τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός είναι -30 εκατ. ευρώ και η σχέση ιδίων κεφαλαίων /παθητικό είναι 60%.

    Xρονιά-ορόσημο αποτελεί το 2019 για την Πλαίσιο, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και 20 χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η εταιρεία Πλαίσιο, διαθέτει 23 καταστήματα συνολικής έκτασης 26.532 τ.μ., εγκαταστάσεις 22.500 τ.μ. και 24 service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς, 1.500 εργαζόμενους και τζίρο που φτάνει στα 308 εκατ. ευρώ.

    Η γνωστή αλυσίδα αριθμεί 330.000 εταιρείες πελάτες Β2Β και 120.000 επισκέπτες στο ηλεκτρονικό κατάστημα plaisio.gr. Επίσης διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο συναρμολόγησης υπολογιστών στα Βαλκάνια.



    ΣΧΟΛΙΑ