• Business

    Γιώργος Σακελλάρης (AMERESCO) στο mononews: Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα πόλη μηδενικών εκπομπών ως το 2050

    Γιώργος Σακελλάρης ιδρυτής της Αmeresco


    “Όλοι θέλουν να φτάσουν στις μηδενικές εκπομπές, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν”, ανέφερε  στο mononews.gr  ο Πρόεδρος και ιδρυτής της  Ameresco κ. Γιώργος Σακελλάρης.

    “Eμείς μπορούμε να αναλάβουμε το σχεδιασμό της στρατηγικής, να βρούμε τη χρηματοδότηση και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση βήμα – βήμα ώστε οι στόχοι μηδενικών εκπομπών να γίνουν πραγματικότητα”, συμπλήρωσε.

    Η ​​Ameresco με εισηγμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κεφαλαιοποίηση άνω των 2,2 διs. δολαρίων συγκαταλέγεται στους ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της αναβάθμισης υποδομών και των  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

    Ο ελληνοαμερικάνος επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ameresco Γιώργος Σακελλάρης, παραβρέθηκε χθες στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στην Κεφαλλονιά, που κατασκεύασαν οι AMERESCO και RESINVEST για  τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ   και μίλησε στο mononews.gr για τα επόμενα σχέδιά του.

    Όπως είπε  το πρώτο  Project της εταιρείας στην Ελλάδα ήταν ένα φωτοβολταϊκό και το δεύτερο το αιολικό πάρκο στην Κεφαλλονιά. Δεν έχει αποκλειστική συνεργασία με τη  ResInvest και θα προχωρήσει  και σε ανεξάρτητα project.

    “Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ανάπτυξη, σχεδιασμό, χρηματοδότηση, υλοποίηση και λειτουργία σαν one stop shop, στην ανάπτυξη πράσινων έργων”, σημείωσε.

    «Οι ανεμογεννήτριες, που έχουν εγκατασταθεί θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων της Ελλάδας για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περισσότερο από 22.000 τόνους ετησίως. Έργα όπως αυτό, αλλά και άλλα πολλά, με κάνουν να πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωτοστατήσει ως ένα Κέντρο Αριστείας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ευελπιστώ ότι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το όραμα και να είμαστε εμείς οι διαχειριστές της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εδώ, στην Ελλάδα», σημείωσε.

    “Αναλαμβάνουμε να φτάσουμε μια πόλη ή μια εταιρεία σε μηδενικές εκπομπές”

    Επίσης, η Ameresco αναλαμβάνει και έργα ενεργειακής μετάβασης και εξοικονόμησης ενέργειας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλάρης στο Mononews.gr  “αναπτύσσουμε έξυπνες λύσεις, σχεδιάζοντας τη στρατηγική για ενεργειακή εξοικονόμηση και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Για τους πελάτες μας σχεδιάζουμε βήμα- βήμα τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν για να φθάσουν σε μηδενικές εκπομπές. Και βρίσκουμε και τη χρηματοδότηση και υλοποιούμε το σχέδιο”.

    “Όλοι θέλουν να φτάσουν στο μηδενικές εκπομπές αλλά δεν ξέρουν πώς να φτάσουν εκεί. Η Αθήνα για παράδειγμα, θέλει να γίνει πόλη μηδενικών εκπομπών ως το 2050. Μπορούμε να αναπτύξουμε το πώς θα το κάνει, και να προχωρήσουμε από το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση μέχρι την υλοποίηση”, σημείωσε.

    “Ξεκινήσαμε με μικρά project αλλά σχεδιάζουμε να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα. Το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι πιο φιλικό από ποτέ και γι αυτό και εμείς αποφασίσαμε να έρθουμε τώρα και να δραστηριοποιηθούμε στην Ελλάδα”, κατέληξε.

    Σημειώνεται ότι η ομάδα της Ameresco έχει επιβλέψει, αναπτύξει, εφαρμόσει και διαχειριστεί ενεργειακά έργα συνολικού ύψους 5 δις δολαρίων. Η Ameresco με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, έχει έδρα στις ΗΠΑ και παρουσία σε Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

    Who is Who

    Ο Γιώργος Σακελλάρης ιδρυτής της Αmeresco, του μεγαλυτέρου ανεξάρτητου παρόχου ενεργειακών λύσεων στη Βόρεια Αμερική συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 500 του Fortune.  Κατάγεται από τη  Λακωνία και συγκεκριμένα από τον Βασσαρά και είναι καινοτόμος επιχειρηματίας στο χώρο της πράσινης ανάπτυξης με κύριο χώρο δραστηριοποίησης τη Β. Αμερική.

    Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Maine. Επίσης, έλαβε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Northeastern.

    Η εταιρεία Ameresco, με έδρα το Framingham της Μασαχουσέτης , έχει 900 υπαλλήλους σε 66 γραφεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος ενεργειακών λύσεων στη Βόρεια Αμερική και μέσω καινοτόμων συστημάτων και τεχνολογιών δίνει σε κάθε πελάτη προσαρμοσμένες λύσεις.

    Το 2005, η Ameresco κατετάγη 99η στη λίστα του περιοδικού Inc με τις 500 κορυφαίες εταιρείες. Η συγκεκριμένη λίστα αντανακλά την ετήσια κατάταξη από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2011 βρέθηκε στη λίστα Forbes 100, ως μία από τις καλύτερες μικρές εταιρείες της Αμερικής. Είναι επίσης μέλος της Πρωτοβουλίας για το Κλίμα Κλίντον, με σκοπό να βοηθήσει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου να μειώσουν τη ζήτηση και το κόστος της ενέργειας στις εγκαταστάσεις τους.

    Είναι Διευθυντής του Νational Αssociation of Energy service companies και πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής διαχείρισης σε εταιρικούς πελάτες αλλά και Δήμους.

    Στη διάρκεια της επιχειρηματικής του πορείας ίδρυσε δυο επιτυχημένες Εταιρείες με επίκεντρο την πράσινη ενέργεια και οι οποίες οδήγησαν στον Όμιλο εταιρειών Ameresco.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ