• Business

    Γιώργος Νίκας: Σκαφάτες αποδράσεις με το 40μετρο Endless Summer “για τον cool τύπο που πίνει ατάραχος σαμπάνια”

    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer


    O κατηγορούμενος στις ΗΠΑ επιχειρηματίας χαλαρώνει πάνω στο 40μετρο «Endless Summer» (Ατέλειωτο Καλοκαίρι) οργώνοντας τα νησιά και απολαμβάνοντας βουτιές σε κρυστάλλινα νερά. Την ίδια ώρα ο …φίλος του Τηλέμαχος Λαβίδας βρίσκεται στις φυλακές της Νέας Υόρκης…

    Φανταστείτε την σκηνή. Σε ένα μικρό κολπίσκο κάπου στις Κυκλάδες μια εντυπωσιακή 40μετρη θαλαμηγός έχει δέσει αρόδο.

    Ένας ηλιοκαμένος άνδρας βουτάει στην θάλασσα και κολυμπά σε τιρκουάζ νερά, ενώ η εν διαστάσει σύζυγος του με την οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις χαλαρώνει στο deck της θαλαμηγού.

    Μόλις ο μαυρισμένος κύριος ανεβαίνει στην θαλαμηγό, ένα από τα οχτώ μέλη του πληρώματος τον περιμένει με πετσέτα για να σκουπιστεί και να ανέβει στο deck όπου το τραπέζι για το μεσημεριανό γεύμα είναι στρωμένο.

    Εκεί απολαμβάνει πιθανότατα φρέσκο ψάρι με λευκό παγωμένο κρασί και σαλάτα, μαζί με την μητέρα των παιδιών του, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στην ζωή του.

    Υπάρχουν όμως και κάποιες συμπτώσεις στην ζωή.

    Συμπτώσεις που οδηγούν αναμφίβολα σε συνειρμούς, ειδικά όταν το όνομα του ηλιοκαμένου άνδρα συζητιέται για μήνες αφού εμπλέκεται σε ένα ηχηρό σκάνδαλο εσωτερικής χειραγώγησης μετοχών στις ΗΠΑ.

    Μια τέτοια σύμπτωση είναι το όνομα του σκάφους που φέρεται να επέλεξε ο επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας-ο προαναφερθείς μαυρισμένος κύριος- για να «αποδράσει» αυτή την φορά όχι από την Αμερική, αλλά από την Αθήνα για τα νησιά.

    Κουρασμένος ίσως από την πολύμηνη παραμονή του στο κλεινόν άστυ και τις βόλτες στο Κολωνάκι, ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας που έστησε ο πατέρας του Παναγιώτης, επέλεξε να κάνει διακοπές με την μήκους 40 μέτρων θαλαμηγό «Endless Summer», που μεταφράζεται ως «Ατέλειωτο Καλοκαίρι».

    Και προφανώς αυτό ζει τις τελευταίες ημέρες, ο γόνος μιας οικονομικής δυναστείας που δεν αποδείχθηκε κατάλληλος για διάδοχος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλε.

    Ο δεύτερος Έλληνας που κατηγορήθηκε από τις χρηματιστηριακές αρχές των ΗΠΑ για συμμετοχή στο κύκλωμα «εσωτερικής πληροφόρησης» και προσπορισμό παράνομου κέρδους, επέλεξε να απολαύσει τις Κυκλάδες σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στις παρυφές του Κολωνακίου, με το super yacht “Endless summer”  η ενοικίαση του οποίου ανέρχεται στις 90.000 ευρώ την εβδομάδα.

    Για να έλθει να επιβεβαιώσει ένα δημοσίευμα του αμερικανικού digital media dealbreaker.com στις 16 Ιανουαρίου του 2020 με τίτλο  «Ο «βαρετός» τύπος είναι στη φυλακή, ενώ οι cool πίνουν ατάραχοι σαμπάνια».

    Έτσι, την στιγμή που ο Τηλέμαχος Λαβίδας εκτίει την ποινή του στο Metropolitan Correctional Center στο Μανχάταν-το επονομαζόμενο και «Γκουαντάναμο της Νέας Υόρκης-ο επιχειρηματίας και trader Γιώργος Νίκας, απολαμβάνει βουτιές σε απομονωμένους κόλπους και βόλτες στα σοκάκια των νησιών που δένει το «Endless Summer» μαζί με την εν διαστάσει σύζυγο του Μιράντα Πατέρα, από την οποία δεν έχει πάρει διαζύγιο.

    Ελεύθερος κι ωραίος σε κρουαζιέρα

    Ήταν πιθανότατα κάτι που το χρειαζόντουσαν  πολύ αμφότεροι, χωρίς όμως να εκτεθούν πολύ σε δημόσια θέα, μετά από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Γιώργο Νίκα.

    Έχοντας καταφέρει να πετάξει έγκαιρα από τις ΗΠΑ πριν συλληφθεί κατόρθωσε να διαφύγει στην Ελλάδα, όπου και παραμένει ελεύθερος, όχι μόνο γλυτώνοντας τα χειρότερα, αλλά κυκλοφορώντας άνετος στα σικ στέκια του Κολωνακίου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

    Τώρα επέλεξε τον πλέον ασφαλή τρόπο για να διακοπάρει στη υγεία των «άλλων» που συνελήφθησαν για το σκάνδαλο εσωτερικής χειραγώγησης μετοχών που αποκαλύφθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

    Τι κι αν σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε προ μηνών το mononews.gr με τον Τζέιμς Μαργκόλιν, εκπρόσωπο του γραφείου του εισαγγελέα του νότιου τομέα της Νέας Υόρκης, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του Γιώργου Νίκα εξακολουθούν να ισχύουν.

    Αυτό είναι τελικά κάτι που δεν φαίνεται να τον απασχολεί αυτό τον καιρό, που ο ήλιος του Ιούλη σε προκαλεί να κάνεις ένα tour στα νησιά, ειδικά αν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις 90.000 ευρώ για την ενοικίαση του 40μετρου  «Εndless Summer» για μια εβδομάδα.

    Με μια master bedroom που προσφέρει συγκλονιστική θέα, τζακούζι, οχταμελές πλήρωμα με σεφ και άνεση στο ταξίδι η θαλαμηγός, παρέχει όλες τις ανέσεις.

    Αυτόν που έβγαλε σύμφωνα με τους Αμερικανούς που τον κατηγορούν περί τα 7.000.000 δολάρια περίπου, αγοράζοντας και πουλώντας μετά από εσωτερική πληροφόρηση μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Ariad, στην οποία ο πατέρας του κολλητού του Τηλέμαχου Λαβίδα Θανάσης, ήταν μέλος του Δ.Σ.

    Βέβαια όπως λένε γνώστες της υπόθεσης που γνωρίζουν και τους δύο άνδρες, η έννοια της λέξης «κολλητός» μπορεί και να μην υφίσταται πλέον.

    Ο νεαρός Λαβίδας είναι ίσως ο μοναδικός που πλήρωσε με σχεδόν ένα χρόνο φυλακή-ο ίδιος φώναζε από την αρχή ότι είναι αθώος-την συμμετοχή του στο σκάνδαλο.

    Σχεδόν όλοι οι άλλοι που συνελήφθησαν την έβγαλαν «καθαρή» και με περιοριστικούς όρους αφού συνεργάστηκαν πλήρως με το FBI και επέστρεψαν τα κέρδη που είχαν αποκομίσει.

    Ο γιος του Θανάση και της Βάνας Λαβίδα, αποφυλακίζεται σε λίγες εβδομάδες και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει για λίγο στην Ελλάδα για να δει τους δικούς του ανθρώπους και όλους όσους του στάθηκαν στα δύσκολα.

    Κι ο Γιώργος Νίκας όπως επιμένουν κάποιοι άνθρωποι μάλλον δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία…

    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer
    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer
    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer
    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer
    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer
    Το 40 μέτρων σκάφος Endless Summer

    To δημοσίευμα για τον Νίκα και τον Λαβίδα

    To κείμενο του dealbreaker.com με τίτλο  «Ο «βαρετός» τύπος είναι στη φυλακή, ενώ οι cool πίνουν ατάραχοι σαμπάνια» είχε  δημοσιευθεί από το mononews.gr. τον Ιανουάριο του 2020. Το κείμενο είχε ως εξής:

    Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει δικαστεί για τη συμμετοχή του σε ένα εξαιρετικά «διασκεδαστικό», κοσμοπολίτικο και, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα επικερδές κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης, είναι ίσως και το πιο «βαρετό» μέλος της παρέας. Δεν χρησιμοποιούσε αστείο ψευδώνυμο. Δεν παίζει, εξ όσων γνωρίζουμε, πόκερ. Δεν εργάζεται στη Goldman Sachs. Δεν είναι μυστηριώδης Ελβετός μεσάζων. Σίγουρα δεν είναι τόσο ενδιαφέρων χαρακτήρας όσο τα άλλα μέλη που περιέγραψε ο δημοφιλής μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος κατέθεσε εναντίον του στη δίκη.

    Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο – σχόλιό της για τη δίκη λαβίδα η ιστοσελίδα dealbreaker.com.

    Και συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

    Ο μάρτυρας κατονόμασε έναν Γάλλο  jet setter και συλλέκτη έργων τέχνης, στον οποίο, όπως είπε, πλήρωσε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια για εμπιστευτικές πληροφορίες.

    Κατονόμασε τραπεζίτες του Λονδίνου, οι οποίοι, όπως είπε, έδιναν μυστικές πληροφορίες σε πελάτες τους. Κατονόμασε traders από το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Ελβετία, οι οποίοι, όπως είπε, τον πλήρωναν για να τους δίνει πληροφορίες.

    Μίλησε για έναν κοσμικό από το Λονδίνο και για δημοσιογράφους καναδικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, στα οποία, όπως είπε, ο ίδιος και άλλοι διοχέτευαν κατευθυνόμενα ρεπορτάζ με στόχο να επηρεάσουν την κίνηση των μετοχών συγκεκριμένων εταιρειών.

    Από την πλευρά του, ο Τηλέμαχος Λαβίδας δεν έβγαινε καν πολύ μαζί τους και είχε συναντήσει τον άνθρωπο που πρόκειται να τον βάλει -με την κατάθεση του- στη φυλακή για αρκετό καιρό, τον Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί, μόνο μία φορά.

    Όχι, ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι απλά κάποιος που έχει μία εταιρεία με είδη διατροφής, ο μπαμπάς του οποίου τύγχανε να ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας, τις μετοχές της οποίας ο φίλος του, Γιώργος Νίκας, αρεσκόταν να «παίζει», στηριζόμενος -υποτίθεται- σε πληροφορίες που του είχε δώσει ο Λαβίδας για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Δυστυχώς ο Λαβίδας, αντίθετα από σχεδόν όλους τους υπόλοιπους αυτούς πιο «ενδιαφέροντες» ανθρώπους, είχε την ατυχία να βρίσκεται στις ΗΠΑ όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σε μια χώρα μάλιστα όπου το insider trading δεν θεωρείται «άθλημα», όπως θεωρείται προφανώς στην Ευρώπη, αλλά κάτι που μπορεί οδηγήσει κάποιον στη φυλακή για οκτώ και πλέον χρόνια.

    Και το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας:

    Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν έκρινε ένοχο έναν επιχειρηματία της Νέας Υόρκης με την κατηγορία ότι είχε δώσει εμπιστευτικές πληροφορίες για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας σε έναν Έλληνα trader, στο πλαίσιο ενός διεθνούς -υποτίθεται- δικτύου διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών…

    Ένας μάρτυρας στη δίκη δήλωσε στους ανακριτές ότι το insider trading είχε γίνει «σπορ» στο εξωτερικό, με τραπεζίτες, εταιρικά στελέχη και traders σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στο κύκλωμα διακίνησης απόρρητων πληροφοριών για τα αποτελέσματα και τις κινήσεις εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών.

    Ο Λαβίδας αντιμετωπίζει μέχρι και οκτώ χρόνια φυλάκιση.

    Αρκεί να πούμε ότι οι Pops, Popsy και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν λογικά να απολαμβάνουν τις τρούφες τους στα δάση της πατρίδας τους, εκτός κι αν προτιμούν τη φυλακή…



    ΣΧΟΛΙΑ