• Business

    Αμερικανικές Αρχές: Ασύλληπτος στην Ελλάδα ο Γιώργος Νίκας

    • NewsRoom

    Γιώργος Νίκας


    Ασύλληπτος στην Ελλάδα παραμένει, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, ο επιχειρηματίας και trader Γιώργος Νίκας, ο οποίος κατηγορείται από τις χρηματιστηριακές αρχές των ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα «εσωτερικής πληροφόρησης» και προσπορισμό παράνομου κέρδους.

    Η είδηση, που μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχε ήδη το mononews.gr, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Νίκας βρίσκεται σταθερά και αδιαλείπτως στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο

    Κατοικοεδρεύει στη βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό -μεσοτοιχία με το Κολέγιο- και βλέπει ποδοσφαιρικά ματς με την παρέα του, σε ένα σπίτι που παρέχει όλες τις ανέσεις για τέτοιου είδους ψυχαγωγία, καθώς διαθέτει ένα Cinema Room και ένα Video Room.

    Σύμφωνα με άλλες ασφαλείς πληροφορίες, ο γιος του κορυφαίου Έλληνα αλλαντοβιομήχανου Παναγιώτη Νίκα, που απεβίωσε πριν από δυο χρόνια, έδωσε το «παρών» σε επαγγελματική συνάντηση, μία μέρα προτού γνωστοποιηθεί η εμπλοκή του σε οικονομική απάτη διεθνούς εμβέλειας.

    Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, σε δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, περιορίστηκε στο να πει ότι η τοποθέτησή του απέναντι στις κατηγορίες θα γίνει άμεσα και θα τεκμηριωθεί κατά τρόπο σαφή όταν και όπου χρειάζεται.

    Την ίδια ώρα, ένας άλλος trader που εμπλέκεται στο κύκλωμα insider trading που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ, ο Βρετανολιβανέζος Joseph El-Khouri, παραμένει κρατούμενος καθώς δικαστής στο Λονδίνο αρνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Κι αυτό ενώ οι Αρχές στο Μονακό αποκάλυψαν ότι ένας από τους τραπεζίτες που έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, ο Benjamin Taylor, αφέθηκε ελεύθερος και έχει διαφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες στη Γαλλία, την ώρα που οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούσαν να τον φέρουν στη Νέα Υόρκη.

    Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα «εσωτερικής πληροφόρησης», η τρίτη ύποπτος, η οποία είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν, για την οποία μάλιστα φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στη Βρετανία, βρίσκεται επίσης ελεύθερη στην πατρίδα της, στην Ταϊλάνδη.

    Σε ό,τι αφορά τον Τηλέμαχο Λαβίδα, γιο του φαρμακοβιομηχάνου Θανάση Λαβίδα, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες στον γιο του για την υπόθεση της Ariad, εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένος στις ΗΠΑ, καθώς οι δικαστικές Αρχές αρνήθηκαν, και στην περίπτωσή του, να τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση.

    Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, Μπράιαν Κοέν, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.



    ΣΧΟΛΙΑ