• Business

    Γιώργος Νίκας: Επιστρέφει στις business με φωτοβολταϊκά 220 MW στη Θήβα

    • Newsroom

    Γιώργος Νίκας


    Στην τελική ευθεία εισέρχεται το επενδυτικό comeback του Γιώργου Νίκα.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr από τη στήλη Wiseman, στις αρχές του έτους, ο γνωστός επιχειρηματίας μετά από τις περιπέτειες του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού λόγω της συμμετοχής του στο σκάνδαλο insider trading, έβαλε τις βάσεις για την είσοδο του στην hot αγορά της ενέργειας, με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή της Βοιωτίας.

    Μόλις χθες, 30 Ιουνίου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία Icon Energy ΙΚΕ -στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Γιώργος Νίκας- , για την κατασκευή δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 220 MW, τα οποία πρόκειται να αναπτυχθούν στη θέση Σούλα της κτηματικής περιφέρειας Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

    Η μία βεβαίωση παραγωγού αφορά φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 120 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 120 MW και η δεύτερη αντίστοιχη άδεια είναι εγκατεστημένης ισχύος 100 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 100 MW. Η διάρκεια ισχύος είναι για 25 έτη, δηλαδή μέχρι τις 30/6/2046.

    Η Icon Energy IKE ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2020, περίοδο κατά την οποία ο επιχειρηματίας βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για επίτευξη συμφωνίας, στο πλαίσιο των κατηγοριών για τη συμμετοχή του στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading).

    Δείτε εδώ την απόφαση της ΡΑΕ για τον φ/β σταθμό των 120 ΜW

    Δείτε εδώ την απόφαση της ΡΑΕ για τον φ/β σταθμό των 100 ΜW

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ