• Το comeback του Γιώργου Νίκα μέσω Θήβας, η μεζονέτα Φιλιππίδη και ποιοι βλέπουν το Bitcoin στις 250.000

    Φήμες θέλουν το Γιώργο Νίκα, μετά τη περιπέτεια του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, να κάνει επενδυτικό comeback στην Ελλάδα στον hot τομέα της ενέργειας σε ένα μέγα – φωτοβολταϊκό πάρκο προς Θήβα μεριά… 

    the wise man
    image
    the wise man

    Η bad bank «πάει» στη Βουλή 

    Το Κίνημα Αλλαγής έχει προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή για να ενημερωθεί τι γίνεται με την Bad Bank. 

    Η συζήτηση θα γίνει σήμερα και όλοι περιμένουμε να ακούσουμε για πρώτη φορά την επίσημη θέση της κυβέρνησης επί του θέματος. Γιατί μέχρι σήμερα μόνο ο Πέτσας έχει τοποθετηθεί δημόσια – όταν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος – και είχε πει κάτι του τύπου: «η κυβέρνηση μελετά όλες τις λύσεις»… 

    Οι μήνες περνούν και η στήλη υποθέτει πως η μελέτη ολοκληρώθηκε και πως κάτι έχουν να μας πουν.

    Στη Βουλή θα πάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, και θα εξηγήσει τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία και τις τράπεζες από τη σύσταση της bad bank. 

    Μαθαίνω ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει – εκτός απροόπτου – ο Γιώργος Ζαββός, ο οποίος από την πλευρά του είναι ο «πατέρας» του σχεδίου «Ηρακλής». Όπως καταλαβαίνετε η συζήτηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

    Η Λαγκάρντ προκαλεί πονοκέφαλο στους τραπεζίτες

    Στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου (ESRB) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που παρακολουθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τράπεζες και τις οικονομίες της ευρωζώνης υπάρχει ένα «καρφί» που προκαλεί πονοκέφαλο στους CEOs των ελληνικών τραπεζών καθώς γνωρίζουν το πρόβλημα και το φοβούνται. 

    Αναφέρει, λοιπόν, η Έκθεση ότι στα moratorium και στις επιδοτήσεις εντάχθηκαν περίπου τα μισά δάνεια που κινδύνευαν να σκάσουν! Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών έχουν θίξει στην κυβέρνηση το θέμα που αφορά την προστασία που απολαμβάνουν από τα μέτρα στήριξης οι μπαταχτσήδες αλλά κανένας δεν ακούει επί του παρόντος… 

    Το come back του Γιώργου Νίκα

    Φήμες θέλουν το Γιώργο Νίκα, μετά τη περιπέτειά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, να κάνει επενδυτικό comeback στην Ελλάδα στον hot τομέα της ενέργειας σε ένα μέγα φωτοβολταϊκό πάρκο προς Θήβα μεριά… 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο επιχειρηματίας ασχολείται εντατικά με το νέο του project και ήδη η δουλειά έχει κλειδώσει.

    Προσεχώς, περισσότερες λεπτομέρειες…

    Η υποθηκευμένη μεζονέτα του Φιλιππίδη

    Πληροφορούμαι ότι δεν έχουν καμία βάση οι φήμες ότι ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης – που βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης – πουλάει την μεζονέτα που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Παλαιό Ψυχικό. 

    Κι αυτό διότι δεν μπορεί να την πουλήσει, γιατί το σπίτι (τρίπατο) είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα καθώς συνδέεται με δάνειο. 

    Εκτός κι αν τώρα που αποφάσισε να πάρει τα όρη, τα άγρια βουνά, το αφήσει στην τράπεζα… Σταματήσει δηλαδή να το πληρώνει.  

    Ψυχικό: Επί ποδός τη νύχτα τα συνεργεία 

    Η στήλη μετέφερε εχθές την εικόνα με τα πεσμένα δέντρα στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού-Νέου Ψυχικού, με τα πολύωρα προβλήματα ηλεκτροδότησης και ασχολήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη. 

    Λοιπόν, ο αυτόπτης μάρτυς ξαναχτύπησε και μου μετέφερε ότι όλη την νύχτα (Τετάρτη προς Πέμπτη) ο Γαλάνης είχε βγάλει στους δρόμους τα συνεργεία του δήμου και καθάρισε την περιοχή. 

    Μαθαίνω δε ότι όπως και άλλοι τοπικοί άρχοντες είχε σχετική ηλεκτρονική επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, το δασαρχείο και την Περιφέρεια για τα ακλάδευτα δέντρα από το καλοκαίρι. 

    Το Bitcoin στις 250.000$

    Το ενδιαφέρον της Microstrategy μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 9 δισ. δολάρια να αυξήσει τις θέσεις της στο Bitcoin προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλές εταιρείες παγκοσμίως.

    Ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η φημολογία για το ποιες θα είναι οι επόμενες εταιρείες που θα επενδύσουν μέρος των αποθεματικών τους στο ψηφιακό νόμισμα, η νέα αυτή τάση «απειλεί» να εκτοξεύσει το Bitcoin σε απίθανα νούμερα.

    Επικρατέστεροι αγοραστές αποτελούν τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley, με ενισχυμένα αποθεματικά.

    Την ίδια στιγμή και επενδυτικές τράπεζες σπεύδουν να τοποθετηθούν.

    Πολλά ξένα media αναφέρουν πληροφορίες ότι πολλοί  επενδυτές στο Bitcoin θεωρούν πλέον τα 250.000 δολάρια ως στόχο.

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gartner σε CFO, το 5% αυτών σκοπεύει να τοποθετήσει αποθεματικά στο κρυπτονόμισμα. Το ποσοστό αυτό αντίστοιχα αυξάνεται στο 16% όταν αναφερόμαστε σε ορίζοντα μέχρι το 2024.

    Το 84% από αυτούς που δεν σκοπεύουν να επενδύσουν απέδωσαν τον λόγο στην υψηλή μεταβλητότητα των ψηφιακών νομισμάτων. Άλλες ανησυχίες που αναφέρθηκαν είναι ο ρυθμός της χαμηλής ενσωμάτωσης ως μέσω πληρωμών, πιθανά προβλήματα λόγω νομοθεσίας, αλλά και έλλειψη εμπειρία των στελεχών στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

    Το 71% αναπτύσσει μηχανισμούς για να παρακολουθεί ενεργά της αγορές κρυπτονομισμάτων και το ποιος επενδύει στις αγορές των ψηφιακών νομισμάτων.

    Τα ποσοστά όμως αυξάνονται σημαντικά όταν αναφερόμαστε σε τεχνολογικές επιχειρήσεις.

    Εκεί το 50% των συμμετεχόντων δήλωσε πως η εταιρεία τους θα επενδύσει στο Bitcoin.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στην αγορά, αυτή την στιγμή τουλάχιστον πέντε Fortune 500 έχουν τοποθετήσει εντολές αγοράς στα Over the Counter desks του Coinbase.

    Την ίδια στιγμή ο Chief Investment Officer της BlackRock, Rick Rieder, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC δήλωσε πως η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων έχει ξεκινήσει δειλά την έρευνα στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

    Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.