• Ποιος εκδότης ψάχνει σκάφος, τι συμβαίνει με τον Ευτύχη, ποιοι άνοιξαν σαμπάνιες, οι 41 της Alpha Bank και τα στρέμματα του Νίκα

    Όταν ένα deal κλείνει επιτυχώς, είναι καλό για όλο το σύστημα…

    image

    Alpha Bank: Το call με τους 41 επενδυτές και το επόμενο πακέτο

    Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία της Alpha Bank με το αμερικανικό fund Davidson Kempner για το πακέτο Galaxy και το 80% της CEPAL.

    Αν και το deal ήταν σίγουρο, τουλάχιστον αυτό απέπνεε η πλευρά της τράπεζας, υπήρχαν διάφοροι καλοθελητές το τελευταίο χρονικό διάστημα που έλεγαν δεξιά και αριστερά πως η συμφωνία έχει τράτο ακόμη…

    Βέβαια, όταν ένα deal κλείνει επιτυχώς, είναι καλό για όλο το σύστημα, αλλά αυτά πολλές φορές είναι ψιλά γράμματα για τα ελληνικά δεδομένα.

    Πληροφορούμαι ότι εχθές το πρωί, μετά την ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, και σύσσωμη η ομάδα που έτρεξε το deal (Παπαγαρυφάλλου κλπ.) ενημέρωσαν σε conference call τους αναλυτές με τη συμμετοχή να φθάνει τους 41. Στο call συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, BofA, Societe Generale, Citi, Moody’s, Morgan Stanley κλπ. κλπ..

    Αλλά αυτά αποτελούν πλέον history… Tο νέο, όπως πληροφορούμαι, είναι ότι στην τράπεζα πακετάρουν ήδη σιγά-σιγά την νέα τιτλοποίηση ενόψει και της ενεργοποίησης του «Ηρακλή ΙΙ».

    Σαμπάνιες άνοιξαν οι τραπεζίτες και ο Ζαββός

    Η απόφαση του Αρείου Πάγου, τέλος πάντων η πρόγευση που έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο, για το αν είναι ή όχι συνταγματικός ο νόμος που προστατεύει τα τραπεζικά στελέχη, προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση στα στρατηγεία των τραπεζών.

    Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν, όπως μου μετέφερε μια από τις πηγές μου, οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Ασυγκράτητη χαρά, επί λέξει μου το μετέφερε, ένιωσε και ο Γιώργος Ζαββός, διότι αυτό περίμενε για να βάλει τελεία στη διάταξη με τις δύο αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Μετά την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου βάσει της οποίας ο νόμος είναι συνταγματικός οι αλλαγές στο ΤΧΣ σύντομα θα έρθουν στη Βουλή και θα ανοίξει ο δρόμος τόσο για την Πειραιώς όσο και για την απόφαση που πρέπει να πάρει το Ταμείο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC.

    Τι συμβαίνει με την Aegean;

    Το θολό τοπίο που έχει δημιουργήσει η αναφορά στην ανακοίνωση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου περί άσκησης ή μη των δικαιωμάτων των παλαιών μετόχων «χτυπάει» στη μετοχή της Aegean, η οποία έκλεισε εχθές με πτώση 4,28%.

    Η στήλη μαθαίνει ότι παλαιοί, παραδοσιακοί μέτοχοι, όπως ο εφοπλιστής Λασκαρίδης, αλλά και άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες, θα στηρίξουν την ΑΜΚ. Εξάλλου, όπως λένε και οι ίδιοι έχουν «φάει» όλο το πλήγμα τώρα που αρχίζει με τους εμβολιασμούς να αχνοφαίνεται το φως στο τούνελ γιατί να αποχωρήσουν…

    Όπως κι να ‘χει, η εταιρεία ετοιμάζεται για την αύξηση των 60 εκατ. ευρώ, τη διάθεση των warrants στο Δημόσιο και ευελπιστεί σε ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με το περσινό.

    ΤΕΡΝΑ: Η ειλικρίνεια σώζει…

    Ο χειρισμός της υπόθεσης του Τέξας από τη διοίκηση Περιστέρη αποδείχθηκε ότι ήταν σωστός. Κι αυτό διότι η άμεση ενημέρωση των επενδυτών δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες, για σενάρια κλπ. κλπ.

    Η θετική αντίδραση των επενδυτών φάνηκε και έμπρακτα στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση με την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να κλείνει με άνοδο 5,32% και την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής στο +3,25%.

    Η στήλη wise man σάς είχε ενημερώσει από εχθές για την αντίδραση στο ταμπλό και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά.

    Επιστρέφοντας όμως στον χειρισμό του θέματος από την εταιρεία, θα σας μεταφέρω την ατάκα που έλεγε στην στήλη από την Παρασκευή έμπειρο στέλεχος της αγοράς: “Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια κρίση η καλύτερη διαχείρισή της είναι η ειλικρίνεια και ο σεβασμός στους επενδυτές σου”!

    Νίκας: Η κληρονομιά του πατέρα σωσίβιο για τον υιό

    Την προηγούμενη Παρασκευή μάθατε από τον Wiseman ότι ο Γιώργος Νίκας επιστρέφει μέσω Θήβας και συγκεκριμένα ότι είναι έτοιμος να επιχειρήσει στα φωτοβολταϊκά.

    Οι ακούραστες πηγές της στήλης επανήλθαν σε περισσότερα ντεσού για την επένδυση του Νίκα και μου είπαν ότι την έκταση -6.000 στρέμματα δεν τα λες και λίγα- την είχε αγοράσει ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Νίκας, πατέρας του Γιώργου.

    Μετά, λοιπόν, τις περιπέτειες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αφού οι ανοικτοί λογαριασμοί με τη δικαιοσύνη έκλεισαν -με το ανάλογο τίμημα προφανώς – ο Νίκας ετοιμάζει το επόμενο βήμα του.

    Ας είναι καλά η κληρονομιά…

    Ο εκδότης ψάχνει σκάφος

    Πληροφορούμαι ότι εκδότης λίγο αριστερών, λίγο δεξιών, λίγο κεντρώων καταβολών ( λίγο από όλα δηλαδή) έχει βγει στην αγορά προς αναζήτηση – για αγορά – σκάφους…

    Ο εκδότης που αγαπά τα νησιά (μεταξύ αυτών και την Τήνο και δεν το κρύβει) είναι έτοιμος να επενδύσει σε ένα μεγάλο σκαρί για να μπορεί με μεγαλύτερη άνεση, πρωτίστως ασφάλεια, να βολτάρει στις ελληνικές θάλασσες.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.