• Business

    Γιάννης Μασούτης (ΕΒΕΘ): «Δύσκολα διαχειρίσιμο το δεύτερο lockdown στη Θεσσαλονίκη – Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στήριξης»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιάννης Μασούτηςm Πρόεδρος ΕΒΕΘ, επικεφαλής της αλυσίδας Μασούτης

    Γιάννης Μασούτης Πρόεδρος ΕΒΕΘ, επικεφαλής της αλυσίδας Μασούτης


    Για πολύ μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία, το οποίο δύσκολα θα μπορέσουν να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, σχολιάζοντας την απόφαση για καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

    Ο κ. Μασούτης μιλώντας στο mononews.gr σημειώνει πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις απ’ όλους τους κλάδους για τα μέτρα στήριξης, -και όχι μόνο από την εστίαση- καθώς όλοι θα υποστούν ζημιά που δεν θα μπορέσει να καλυφθεί.

    Υπογραμμίζει πως αυτή την φορά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά που η συμπρωτεύουσα οδηγείται σε καθολικό κλείσιμο, σημειώνοντας πως «πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το πλήγμα του πρώτου lockdown και δεν ξέρουν εάν θα καταφέρουν να επιβιώσουν». Σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, η ανησυχία για την επόμενη μέρα είναι διάχυτη εξαιτίας της αβεβαιότητας για τον χρόνο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας και την κατάσταση της αγοράς τότε.

    Το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως λέει, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες τζίρου που θα υποστούν οι επιχειρήσεις λιανικής στο διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές ενώ αρκετές δεν διαθέτουν καν παρουσία στο διαδίκτυο. Για τον πρόεδρο του δεύτερου μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας με 22.000 μέλη, θα πρέπει η στήριξη των επιχειρήσεων να γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη θα αφορά περίοδο που τα καταστήματα είναι κλειστά, προκειμένου να επιβιώσουν και η δεύτερη όταν επιτραπεί η επαναλειτουργία τους, για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν.

    Χαρακτηρίζει καλοδεχούμενα τα μέτρα στήριξης που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο εκφράζοντας και τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης θεωρεί πως χρειάζονται περισσότερα. Υπό αυτό το πρίσμα, σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία ειδικής ενότητας στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), όπου τα μέλη θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξή του κλάδου τους. Στη συνέχεια και αφού πρώτα γίνει επεξεργασία τους, το επιμελητήριο θα τις θέσει υπόψη της κυβέρνησης, ζητώντας την υιοθέτησή τους.

    Διαβάστε ακόμα:

    Πόσο στοιχίζει το lockdown στη Θεσσαλονίκη και πόσο θα… στοιχίσει στην Αθήνα

    Θεσσαλονίκη – Σέρρες: Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο

    Θεσσαλονίκη – Σέρρες: Για ποιο λόγο αποφασίστηκε το κλείσιμο των λυκείων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ