• Business

    Γεωργιάδης: Οριακή μείωση τιμών στο καλάθι του νοικοκυριού – Αναλυτικός συγκριτικός πίνακας τιμών

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Οριακή μείωση τιμών σημειώθηκε την 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποιεί ότι από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζεται και ο πλήρης αναλυτικός συγκριτικός πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο.

    Αναλυτικά ο υπουργός αναφέρει:

    «17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!»

    Δείτε τον πίνακα:

    Πηγή: Twitter @AdonisGeorgiadi

    Δείτε την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

    Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής»

    H Σαρακοστή πλησιάζει και μαζί με αυτήν κάνει πρεμιέρα σήμερα το «καλάθι της Σαρακοστής».

    Για την περίοδο της νηστείας, τα σούπερ μάρκετ προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

    Παράλληλα και οι σταθερές κατηγορίες του «καλαθιού» αυξάνονται καθώς, είτε μπαίνουν επιπλέον προϊόντα, είτε «διαιρούνται» οι υπάρχουσες κατηγορίες.

    Έτσι, στην κατηγορία του κρέατος προστίθεται το νωπό μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο που ήδη υπάρχει «χωρίζεται» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο και τεμαχισμένο.

    Στην κατηγορία του γάλακτος μπαίνει επιπλέον και το «γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας)», πλήρες» αλλά και με χαμηλά λιπαρά ενώ στα τυριά προστίθεται το λευκό τυρί.

    Στα αλλαντικά όπου υπήρχε η επιλογή ανάμεσα σε «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο είδη.

    Τα όσπρια «χωρίζονται» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι κατάλογοι των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.

    Επίσης προστίθεται και η σοκολάτα.

    Δείτε τα προϊόντα για αυτή την εβδομάδα ΕΔΩ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα μπαίνουν

    Πώς χτίζουν Θεοδωρόπουλος – Ταμβακάκης την κοινή τους επένδυση



    ΣΧΟΛΙΑ