• Οικονομία

    Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα μπαίνουν

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού», επισκέπτεται κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού», επισκέπτεται κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    H Σαρακοστή πλησιάζει και μαζί με αυτήν κάνει πρεμιέρα σήμερα το «καλάθι της Σαρακοστής».

    Για την περίοδο της νηστείας, τα σούπερ μάρκετ προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

    Παράλληλα και οι σταθερές κατηγορίες του «καλαθιού» αυξάνονται καθώς, είτε μπαίνουν επιπλέον προϊόντα, είτε «διαιρούνται» οι υπάρχουσες κατηγορίες.

    Έτσι, στην κατηγορία του κρέατος προστίθεται το νωπό μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο που ήδη υπάρχει «χωρίζεται» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο και τεμαχισμένο.

    Στην κατηγορία του γάλακτος μπαίνει επιπλέον και το «γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας)», πλήρες» αλλά και με χαμηλά λιπαρά ενώ στα τυριά προστίθεται το λευκό τυρί.

    Στα αλλαντικά όπου υπήρχε η επιλογή ανάμεσα σε «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο είδη.

    Τα όσπρια «χωρίζονται» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι κατάλογοι των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.

    Επίσης προστίθεται και η σοκολάτα.

    Προς παράταση το μέτρο

    Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» με βάση την ισχύουσα νομοθεσία εφαρμόζεται έως τις 31 Μαρτίου 2023 και προκειμένου να παραταθεί θα πρέπει να δοθεί νέα έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Ωστόσο πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης κάνουν λόγο για παράταση του μέτρου τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.

    Διαβάστε επίσης

    Καλάθι της Σαρακοστής: Σε εφαρμογή από 22 Φεβρουαρίου – Με όλα τα νηστίσιμα, αλλά χωρίς λαγάνες



    ΣΧΟΛΙΑ