• Business

    Γεωργιάδης: Γιατί η Παπαστράτος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη JTI

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης


    Να ακολουθήσει το παράδειγμα της Παπαστράτος Philip Morris, παρότρυνε την JTI ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρόσφατη εκδήλωση για την ανακοίνωση της επέκτασης της Japan Tobacco (JTI) στα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού.

    Δηλαδή να αποφασίσει να επενδύσει στη δημιουργία παραγωγικής μονάδας ώστε να παράγονται στην Ελλάδα  τα νέα προϊόντα  και όχι να εισάγονται, όπως προς τον παρόν έχει αποφασίσει η εταιρεία.

    Επενδύσεις 700 εκ. από την PMI

    Σημειώνεται ότι η Παπαστράτος Philip Morris International το Φεβρουάριο του 2023, ανακοίνωσε επιπλέον επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο με 4 νέες γραμμές παραγωγής  αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εξαγωγική δραστηριότητά της εταιρείας, αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων.

    Ο νέος γύρος επενδύσεων, που έρχεται να προστεθεί στους δύο προηγούμενους, άνω των 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και πρόκειται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξήσει κατά 40% τις εξαγωγές και κατά 30% την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος.

    Θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα θα προσθέσει 300 εκατ. ευρώ στη συνολική αξία των εξαγωγών της εταιρείας ετησίως.

    Η Παπαστράτος τόλμησε την επένδυση στην Ελλάδα για τα IQOS το 2019 για να κάνει την Ελλάδα hub εξαγωγών για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο τολμών …νίκησε.

    Από το πρώτο τρίμηνο του 2023 πάνω από το 70% των εσόδων της προέρχεται από τα νέα καινοτόμα προϊόντα, με το ποσοστό διείσδυσης του IQOS να φτάνει ήδη το 20% πανελλαδικά και να ξεπερνά το 28% στην Αθήνα, ενώ παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση τόσο στον όγκο των πωλήσεων στην Ελλάδα όσο και στον όγκο των εξαγωγών της.

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Βωβός (JTI): Στόχος μερίδιο 15% για το Ploom- Τι θα καθορίσει αν θα παράγεται και στην Ελλάδα

    Ιάκωβος Καργαρώτος: Στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ συνειδητά επιλέγουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή

    Παπαστράτος: Άλμα στις πωλήσεις και στις προσλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ