• Business

    Γ. Νίκας: Γιατί επέστρεψε στη διοίκηση του «Νίκα» – Ποιος ο ρόλος του Σ. Θεοδωρόπουλου

    Νίκας

    Γιώργος Νίκας


    Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η είδηση της επιστροφής του Γιώργου Νίκα στην εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Γ. Νίκας, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της αλλαντοβιομηχανίας ανέλαβε καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου.

    Κύκλοι που γνωρίζουν την υπόθεση αναφέρουν στο mononews.gr πως ο κ. Νίκας αποδέχθηκε την παραπάνω τιμητική θέση καθαρά για λόγους αβρότητας και αβροφροσύνης προς το πρόσωπο του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και ξεκαθαρίζουν πως δεν κρύβεται τίποτα περισσότερο πίσω από την αποδοχή αυτής της πρότασης.

    «Δεν σηματοδοτεί κάποια μετοχική συνεργασία με την εταιρεία Μέγα Γύρος, όπου συμμετέχει ως συνέταιρος ο κ. Νίκας», σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «ήθελε και αυτός να υπάρχει ένας Νίκας στην εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του, για αυτό και ανέλαβε καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου». Σύμφωνα πάντοτε με τους ίδιους κύκλους, η Μέγα Γύρος είναι μια ξεχωριστή εταιρεία με άλλους μετόχους και διαφορετικό αντικείμενο από την Νίκας, αν και μελλοντικά δεν απέκλεισαν άλλους είδους συνέργιες.

    Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως ο κ. Νίκας ζει μόνιμα στην Αμερική και τονίζουν πως αυτή τη στιγμή εστιάζει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της Μέγα Γύρος αλλά και στις άλλες επενδύσεις που «τρέχει» στις ΗΠΑ, με κυριότερη την αλυσίδα εστιατορίων GRK, η οποία έχει διακριτή παρουσία στο Μανχάταν ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω franchise.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκλαβενίτης: Η επόμενη μέρα, οι προκλήσεις και τα ερωτήματα…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παναγιώτης Νίκας: Ο άρχοντας των αλλαντικών και η κληρονομιά του



    ΣΧΟΛΙΑ