• Business

    Fraport: Πάνω από 1 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις τον Ιούνιο – Ρόδος, Μύκονος και Σαντορίνη οδηγούν την «κούρσα»

    φραπορτ ζινελ

    Alexander Zinell, CEO Fraport Greece


    Ανακάμπτει και επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα η αεροπορική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport στην Ελλάδα, μετά την επίσημη «επανεκκίνηση» του ελληνικού τουρισμού στις 15 Μαΐου και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τον περασμένο Ιούνιο, διακινήθηκαν συνολικά 1.472.836 έναντι 190.051 τον αντίστοιχο μήνα του 2020, καταγράφοντας άνοδο 675% ενώ υπερτριπλάσιος ήταν και ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν, φθάνοντας στις 19.670 έναντι 4.081. Ειδικότερα, οι διεθνείς αφίξεις τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 4.918% και διαμορφώθηκαν σε 1.067.637 επιβάτες έναντι 21.276 επιβάτες τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

    Ξεχωρίζουν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της Ρόδου (263.373), της Μυκόνου (124.543), της Σαντορίνης (151.962) και της Κω (124.560).

    Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως τον περσινό Ιούνιο, οι διεθνείς αεροπορικές μετακινήσεις τελούσαν υπό αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας των φόβων εξάπλωσης της πανδημίας. Για αυτό και οι μεγάλες μεταβολές. Είναι χαρακτηριστικό πως τον περσινό Ιούνιο στο αεροδρόμιο των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλλονιάς, της Σκιάθου και της Ζακύνθου η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό ήταν μηδενική, στην Ρόδο και στην Σάμο αφίχθηκε μόλις 1, στην Μύκονο 27 και στη Σαντορίνη 54!

    Αισθητή ανάκαμψη κατά 140,1% κατά το εξεταζόμενο διάστημα (Ιούνιος 2021) παρουσιάζει και η επιβατική κίνηση εσωτερικού. Συνολικά διακινήθηκαν 405.199 επιβάτες έναντι 168.775 επιβάτες.

    Στο σωστό δρόμο

    Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου του Economist, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την άρση των περιορισμών σε όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα αλλά και στην θετικά μηνύματα που εκπέμπονται από την πορεία των αφίξεων κατά τον Ιούνιο, με επίκεντρο την αμερικάνικη αγορά.

    «Είμαστε στο σωστό δρόμο για μια δυναμική ανάκαμψη…», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να δώσει εκτιμήσεις για την φετινή σεζόν με δεδομένη τη ρευστότητα που υπάρχει διεθνώς με την πανδημία και την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, αλλά και το γεγονός πως πολλοί τουρίστες επιλέγουν να κλείνουν την τελευταία στιγμή (late booking).

    Προτεραιότητα, διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρης δεν είναι οι ποσοτικοί στόχοι, αλλά στην παρούσα φάση να στείλουμε μήνυμα πως είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και πως βαδίζουμε στην οδό της υπευθυνότητας. Κάτι που όπως είπε θα κεφαλαιοποιήσουμε από την επόμενη χρονιά όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί πλήρως.

    Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν εμφανίστηκε και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος μιλώντας πρόσφατα στο mononews.gr, επισημαίνοντας τη διάθεση των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όπως η Lufthansa, η Air France, η British Airways και η Swiss να δρομολογήσουν καινούριες πτήσεις προς την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Θεοχάρης: 260.000 αφίξεις από τη Γερμανία τον Ιούνιο

    Γ. Βήλος (Fraport) στο mononews: «Αυξημένη ζήτηση για το φετινό καλοκαίρι – Καταλύτης το πιστοποιητικό Covid»

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα» – Εγκαινιάστηκαν τα 14 νέα αεροδρόμια της Fraport



    ΣΧΟΛΙΑ