• Business

    Fourlis: Πράσινο φως από το Υπ. Ανάπτυξης για τη σύσταση της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ

    o επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής, μιλά όρθιος στο μικρόφωνο

    Βασίλης Φουρλής. CEO ομίλου Φουρλή


    Την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης έλαβε η Fourlis για τη σύσταση της  TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ.

    Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της, Στο χαρτοφυλάκιο της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ θα συμπεριληφθούν όλα τα υφιστάμενα ακίνητα  που χρησιμοποιούνται από την ΙΚΕΑ, τακέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και επενδυτικό ακίνητο λιανικής του Ομίλου Fourlis  στην Ελλάδα.

    Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της TRADE ESTATES είναι 173.527.378 ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Fourlis:

    Η FOURLIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι την 12η Ιουλίου 2021 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η σύσταση της TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ). Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε ευρώ εκατόν εβδομήντα τρία εκατομμύρια πεντακόσιες είκοσι επτά χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα οκτώ (€173.527.378).

    Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και επενδυτικό ακίνητο λιανικής του Ομίλου στην Ελλάδα.

    Σκοπός της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ είναι να δραστηριοποιηθεί αμιγώς σε ακίνητα λιανικής αγοράς μεγάλης επιφάνειας («Big Bοxes») και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της απόκτησης νέων ακινήτων και εκτός Ομίλου Fourlis, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

    Διαβάστε επίσης

    Αλουμύλ: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε το ΔΣ

    ΡΑΣ: Ολοκλήρωση εγκρίσεων για τη δραστηριοποίηση της GFR στην ελληνική σιδηροδρομική αγορά

    AXIA Ventures: Νέα εποχή ανάπτυξης για την Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ