• Business

    Ανάβει φωτιές ο Gerry Rice του ΔΝΤ: η Ελλάδα να τα αλλάξει όλα στο εργασιακό, τώρα

    ΔΝΤ

    Gerry Rice. IMF


    Νέο κύμα μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, το οποίο αναμένεται να σαρώσει και τα τελευταία κεκτημένα οδηγώντας σε πλήρη απορρύθμιση της εργασιακές σχέσεις προαναγγέλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το φθινόπωρο. Όπως αποκάλυψε, πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Gerry Rice η Ελλάδα θα πρέπει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, που θα αρχίσει το φθινόπωρο, να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, υιοθετώντας τις “βέλτιστες” πρακτικές που ισχύουν διεθνώς.

    Παράλληλα το ΔΝΤ ζητά από την ΕΕ να ποσοτικοποίησει τα μέτρα για το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα. Ήδη το ΔΝΤ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδος προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης  που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

    Όπως υπογράμμισε ο ίδιος το ΔΝΤ επιθυμεί να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

    Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΤΝ και των Ευρωπαικών θεσμών προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, έτσι ώστε το ΔΝΤ να αποκτήσει μία σαφή εικόνα για την επίπτωση που θα αυτά θα έχουν στη βιωσιμότητα του Ελληνικού Χρέους. Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται στην νέα έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους την οποία το ΔΝΤ θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να λάβει μία οριστική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του δεν είναι διατεθειμένο να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους κανόνες χρηματοδότησης που εφαρμοζει. Όπως διαβεβαίωσε και στην περίπτωση της Ελλάδος το ΔΝΤ θα ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες.

    Ερωτηθείς για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην αγορά εργασίας. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ το επιβεβαίωσε, αναφέροντας χαρακτηρικά ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει, ώστόσο πρόσθετα μέτρα απαιτούνται τα οποία όμως θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολογησης και πρέπει να είναι εναρμονίσμενα με τη διεθνή πρακτική” (οτι αυτό μπορεί να σημαίνει). Οπως είπε τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν μέχρι στιγμής προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.

    Για το ενδεχόμενο Brexit ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε μία μακρά περίοδο υψηλής αβεβαιότητας, έντονων διακυμάνσεων στις αγορές, και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tha-katastrafi-lira-meta-brexit-lei-g-sachs-etimi-evropei-gia-kathe-endechomeno/54101



    ΣΧΟΛΙΑ