• Business

    Folli Follie: «Ραντεβού… στα τυφλά» η σημερινή συνάντηση με τους ομολογιούχους

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση των ομολογιούχων με την Folli Follie. Οι ομολογιούχοι αναμένεται -εκτός απροόπτου- να φθάσουν το πρωί στην Αθήνα μαζί με τους δικηγόρους τους και στη συνέχεια θα μεταβούν στα κεντρικά γραφεία της Folli στον Άγιο Στέφανο, για συνομιλίες με τη διοίκηση της εταιρείας.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από τη νέα πρόταση που ετοιμάζει η Folli, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ. Όλα δείχνουν πως η επίτευξη συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη, καθώς οι ομολογιούχοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους καθώς γνωρίζουν καλά πως ένα πιθανό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μαζί τους, θα ισοδυναμεί με «ξαφνικό θάνατο» για την εταιρεία.

    Από το στρατηγείο της Folli επιμένουν πως δεν υπάρχει ρήξη, ωστόσο είναι προφανές πως η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές είναι μεγαλύτερη απ’ ότι φαίνεται. Ανάμεσα στα «αγκάθια» είναι και τα κεφάλαια που θα πρέπει να συνεισφέρουν οι ομολογιούχοι, τα οποία έχουν υπολογισθεί σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

    Η «πατροκτονία»…

    Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσει σε αγωγές μόνο κατά του Δημήτρη Κουτσολιούτσου καθώς και δυο ακόμη στελεχών της FF Group Sourcing Limited.

    Μεγαλύτερη αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ήταν ομόφωνη (!), που σημαίνει πως υπέρ της αγωγής κατά του Δημήτρη Κουτσολιούτσου τάχθηκε και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Μια κίνηση που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως «πατροκτονία», τη στιγμή μάλιστα που ο πατέρας Κουτσολιούτσος ως βασικός μέτοχος της Folli είχε στηρίξει τον γιο του, Τζώρτζη στην προσπάθειά του να παραμείνει στη διοίκηση της εταιρείας, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

    Καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείουν πάντως να ακολουθήσουν στο μέλλον νέες αγωγές και κατά άλλων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης, τα οποία αντιμετωπίζουν εξίσου βαριές κατηγορίες.

     

    «Προσχηματική κίνηση»

     

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών (ΕΕΕ), Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί πάνω από 120 μετόχους που έχασαν χρήματα από το σκάνδαλο της Folli χαρακτηρίζει προσχηματική την απόφαση του δ.σ., σημειώνοντας πως μεταξύ άλλων δεν διευκρινίζεται πότε θα κατατεθούν οι αγωγές και εάν θα συνοδεύονται από ασφαλιστικά μέτρα.

    Ο κ. Κυριακόπουλος υπογραμμίζει πως περιμένει αναλυτική ενημέρωση από την διοίκηση και επαναλαμβάνει πως σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει στις αγωγές κατά παντός υπευθύνου όπως έχει προαναγγείλει.

    Μάλιστα, λέει πως είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, η οποία θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει τον δικαστικό αγώνα της ΕΕΕ, έναντι ενός ποσοστού από τα κέρδη που θα προκύψουν. Πρόκειται για την αμερικάνικη KTMC, με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και η οποία ειδικεύεται σε τέτοια project.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Νέα πρόταση για συναίνεση προς τους ομολογιούχους ετοιμάζει η εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Αγωγή από το ΔΣ κατά του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και άλλων δύο διευθυντικών στελεχών

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στο mononews: «Σε δυο μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί όλα για τη διάσωση της Folli Follie»



    ΣΧΟΛΙΑ