• Business

    Fereikos-Μαρία Βλάχου: Εξάγουμε έτοιμα γεύματα σε Βέλγιο και Γαλλία

    Μαρία Βλάχου της εταιρίας Fereikos


    Την είσοδό της στην αγορά των τυποποιημένων έτοιμων τροφίμων πραγματοποιεί από φέτος η εταιρεία παραγωγής σαλιγκαριών Fereikos, ξεκινώντας με τρεις συνταγές για τις αγορές του Βελγίου και της Γαλλίας.
    Όπως δηλώνει η Μαρία Βλάχου, επικεφαλής της εταιρείας, “οδηγηθήκαμε στη σκέψη για τα τυποποιημένα γεύματα και σάλτσες, επειδή μας το ζητούσαν οι πελάτες μας. Πολλοί δεν ήξεραν πώς μαγειρεύονται και τα έτοιμα γεύματα αποτελούν έτοιμες προτάσεις.
    fereeeeee
    Τα delicatessen στη Δ.Ευρώπη ανταποκρίνονται θερμά στο νέο εγχείρημα, αντίθετα με την Ελλάδα, όπου ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη εξοικείωση με τα σαλιγκάρια. Ξεκινήσαμε με τρεις συνταγές, τα σαλιγκάρια μαρινάτα, τα κοκκινιστά σαλιγκάρια και τα σαλιγκάρια με σάλτσα πέστο και…συνεχίζουμε να αναζητούμε και να φτιάχνουμε και καινούργιες συνταγές”.
    “Η νέα σειρά ετοίμων γευμάτων παρασκευάζεται με αγνά υλικά μόνο, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά είναι χαμηλά σε λιπαρά και σάκχαρα, χωρίς γλουτένη και πλούσια σε πρωτεΐνες.
    fereee
    Τα προϊόντα αυτά καταναλώνονται είτε ως ορεκτικά όπως τα σαλιγκάρια μαρινάτα με ξύδι και πιπεριά ή μπορούν να συνοδεύσουν τα μακαρόνια και τα ριζότο.”
    Σήμερα το 93% των πωλήσεων της εταιρείας πραγματοποιείται στο εξωτερικό και αντίστοιχα και τα τυποποιημένα γεύματα αναμένεται να έχουν καλύτερη πορεία στο εξωτερικό.
    “Μας ενδιαφέρει και η ελληνική αγορά και είμαστε σε συζητήσεις με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος και με τα duty free” σημειώνει η κα Βλάχου.
    Μαρία Βλάχου της εταιρείας Fereikos

    Το 2015 η εταιρεία αναμένεται να κλείσει με τζίρο στο 1 εκατ. ευρώ όπως και το 2014.

    “Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, σημειώνει η Μαρία Βλάχου, αφού για δύο μήνες το Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν μπορούσαμε να κάνουμε καθόλου εξαγωγές. Ευτυχώς, οι πωλήσεις εξωτερικού κινήθηκαν πολύ καλά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο και έτσι αναπληρώσαμε το κενό και δε σημειώσαμε μείωση πωλήσεων το 2015.

    Ταυτόχρονα, η Fereikos προχώρησε μαζί με το δημιουργικό γραφείο της Bob Studio σε rebranding.
    fere
    Η γκάμα των προϊόντων της Fereikos περιλαμβάνει σαλιγκάρια φρέσκα, κατεψυγμένα και τυποποιημένα. Τα σαλιγκάρια μας προέρχονται από ανοιχτά εκτροφεία πανελλαδικά, με σεβασμό προς την παράδοση, το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Η εταιρεία μας ακολουθεί το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000 πιστοποιημένο από την TUV Austria Hellas.
    Η Feréikos ιδρύθηκε το 2007 από την Μαρία και Πένυ Βλάχου στη Γλυφάδα Αρχαίας Κορίνθου και ασχολείται με την παραγωγή και την τυποποίηση σαλιγκαριών, ενώ έχει βραβευθεί πολλές φορές για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.



    ΣΧΟΛΙΑ