• Business

    Estée Lauder: Εκτόξευση της μετοχής μετά τις ανακοινώσεις για 3.000 απολύσεις

    • NewsRoom

    Fabrizio Freda, CEO Estee Lauder


    Το 3% με 5% του δυναμικού της αναμένεται να απολύσει η εταιρεία Estée Lauder με στόχο να προσθέσει επιπλέον μεταξύ 1,1 και  1,4 δισ. δολαρίων σε λειτουργικά κέρδη.

    Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται μερικά από τα πιο επιτυχημένα brand, στον χώρο της ομορφιάς και της περιποίησης, όπως το Ordinary το Clinique διαθέτει περίπου 62.000 εργαζόμενους και αναμένεται να απολύσει περίπου 3.000 άτομα.

    Οι αγορές αντέδρασαν με ενθουσιασμό στα νέα, με τη μετοχή προσυνεδριακά στη Wall Street να κερδίζει έως και 19%.

    Τα οφέλη για την εταιρεία από το μπαράζ απολύσεων, θα καταγραφεί στα αποτελέσματα των οικονομικών ετών 2025 και 2025.

    Η εταιρεία έχει δεχθεί πλήγμα τους προηγούμενους μήνες στις πωλήσεις και τα κέρδη της καθώς η δραστηριότητα σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών στην Ασία έχει συρρικνωθεί. Η ανάκαμψη της Κίνας, ο ρυθμός της οποίας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αναλυτών και αγοράς έχει οδηγήσει σε αρκετές απαισιόδοξες αναθεωρήσεις για το outlook της εταιρείας.

    Παράλληλα η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει και την αντίπαλη L’Oréal, η οποία έχει δει αύξηση των πωλήσεών της χάρη στην αναβίωση της τάσης του skincare σε brands όπως CeraVe και La Roche-Posay, ενώ ανερχόμενες εταιρείες όπως η Elf Beauty, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πιο ισχυρό προφίλ στο διαδικτυακό μάρκετινγκ.

    Η  Estée Lauder μπαίνει κι αυτή στον χορό των απολύσεων, ύστερα από μία σειρά ανακοινώσεων από αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Amazon, η Citigroup, η Macy’s, η United Parcel Service και η Google.

    Διαβάστε επίσης:

    Patek Philippe: Νέες αυξήσεις τιμών σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας

    Amazon: Στα 170 δισ. δολάρια τα έξοδα στο δ’ τρίμηνο

    Google: Νέες περικοπές θέσεων εργασίας το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ