• Business

    Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν – Τι δείχνουν τα νούμερα για τις κρατήσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

    Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας


    Με την τουριστική  σεζόν να ανοίγει από νωρίς το Μάρτιο τα χαμόγελα επιστρέφουν στους επιχειρηματίες του τουρισμού,  που αποτελεί την  βασική λαϊκή οικονομία της Ελλάδας, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

    Μάλιστα χθες ο κ. Κικίλιας  ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή και για  να δείξει πόσο αυξημένη ήταν η κίνηση στις γιορτές ανέφερε χαρακτηριστικά πως στους χειμερινούς προορισμούς «δεν έβρισκες καρέκλα και μπριζόλα»…ατάκα που έγινε viral.

    Ο υπουργός βέβαια απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για τη φετινή σεζόν και περιορίστηκε να πει πως η χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2021, κάτι που δεν αμφισβητείται μέχρι στιγμής, με δεδομένη τη δυναμική των κρατήσεων, αλλά και των προγραμματισμένων πτήσεων.

    Φέτος λοιπόν, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα υπάρχουν –την υψηλή περίοδο-  περισσότερες από 14 πτήσεις καθημερινά από τις  ΗΠΑ συνδέοντας την Αθήνα με 8 μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια. Επίσης από τις αρχές Απριλίου ξεκινούν και οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά.

    Οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες καθώς για φέτος (και σε σχέση με το 2019) τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προγραμματίσει αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων κατά  37% για την Κρήτη, 24% για τη Ρόδο και 20% για την Κω.

    Στο τέλος του περασμένου μήνα,  οι κρατήσεις πακέτων για όλη την Ελλάδα ήταν κατά 30% αυξημένες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2019.

    Και όπως είναι γνωστό η TUI, από τους μεγαλύτερους tour operators  του πλανήτη κατατάσσει την Ελλάδα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2022, και όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος  της TUI κ. Φριτς Γιούσεν θα φέρει 3 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος στη χώρα μας, από 1,5 εκατομμύριο πέρυσι.

    Παράλληλα η  DER Touristik, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στη Γερμανία, ανακοίνωσε αύξηση 20% στις κρατήσεις  προς Ελλάδα, με στόχο τα 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες. Ενώ και το  μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα.

    Χθες σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position», επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης

    Πόλος έλξης για ξένα funds και ξενοδόχους τα 74 ξενοδοχεία που βγάζει προς πώληση η Intrum

    Κικίλιας: Άνοδος στις προκρατήσεις για το 2022 – Διπλάσιους επισκέπτες θα στείλει η TUI

    Κικίλιας: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα – Διακοπές για όλα τα «βαλάντια»



    ΣΧΟΛΙΑ