• Οικονομία

    Κικίλιας: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα – Διακοπές για όλα τα «βαλάντια»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας

    Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας


    Για τα θετικά μηνύματα που έρχονται από όλες τις πλευρές για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2022 μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

    Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι φέτος θα ξοδέψουν 39% περισσότερα χρήματα οι ευρωπαίοι τουρίστες.

    Η Ρόδος και η Κρήτη είναι ήδη στην κορυφαία πεντάδα των κρατήσεων της Βooking, ενώ αύξηση 28% παρατηρείται στις αφίξεις από την Βρετανία σε σχέση με το 2019 που ήταν πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό.

    Παράλληλα, φέτος ξεκινούν νωρίς οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ και Καναδά με τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, ενώ η TUI ανακοίνωσε πως φέτος θα φέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 1,5 εκατομμυρίων τουριστών πέρσι.

    «Η χώρα έρχεται να πιστωθεί ότι είναι ασφαλής προορισμός ειδικά την πρώτη περίοδο του κορονοϊού», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας πως «ο τουρισμός θα είναι το αντίβαρο για τα νοικοκυριά, την μεσαία τάξη. Το μέρισμα από τον τουρισμό θα τονώσει την κοινωνία και την οικονομία».

    Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι δόθηκε η δυνατότητα να είναι «ανοιχτός» ο χειμερινός τουρισμός μετά από 3 χρόνια. Κατά 50% κινήθηκε από Έλληνες, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «για να το πω λαϊκά και απλά, δεν έβρισκες καρέκλα και μπριζόλα»

    Τόνισε δε πως και φέτος «θα υπάρχει δυνατότητα να κάνουν διακοπές και οι Έλληνες και μάλιστα για όλα τα βαλάντια, καλώ τους συμπατριώτες μας να κάνουν γρήγορα τις κρατήσεις τους».

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Άρση μέτρων έως μέσα Μαρτίου η λογική όλων στην ΕΕ

    Υπ. Παιδείας: Τι θα ισχύσει για τις σχολικές εκδρομές



    ΣΧΟΛΙΑ