• Business

    Επιτυχής η εκτόξευση του Hellas Sat 4 (video)


    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκτόξευσης του Hellas Sat 4 από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας η οποία ξεκίνησε χθες το βράδυ 11 η ώρα Ελλάδας.

    Είναι ο τρίτος δορυφόρος της Hellas Sat, (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων, Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013) εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα στις 39ο Ανατολικά του Γκρήνουιτς.

    Ο HellasSat4 είναι κατασκευής της LockheedMartin, έχει μάζα 6,5 τόνους και διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 15 ετών, διαθέτει 32 αναμεταδότες με συνολικό εύρος ζώνης μεγαλύτερο των 1.000 MHz, καλύπτει γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δορυφορικού internet, δορυφορικής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, δορυφορικών συνδέσεων δεδομένων και διασυνδέσεων κορμού.

    Εκτός από τα στελέχη της HellasSat με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, στην εκτόξευση του δορυφόρου παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας και η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

    Δείτε τη διαδικασία της εκτόξευσης του δορυφόρου:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τεράστια η ζημιά για τους ασφαλισμένους από τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα εκδικάζεται νέα αγωγή επενδυτών που έχασαν χρήματα από την Folli

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Andrew Kenningham (Capital Economics): «Θα ήταν λάθος να πιστέψει η Ελλάδα ότι μπορεί να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια»



    ΣΧΟΛΙΑ