• Business

    Σήμερα εκδικάζεται νέα αγωγή επενδυτών που έχασαν χρήματα από την Folli

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στα δικαστήρια αναμένεται να βρεθούν και σήμερα οι δικηγόροι της Folli Follie, για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, που αφορά την άλλη ομάδα επενδυτών που υπέστησαν ζημιά ύψους 1,6 εκατ. ευρώ από το σκάνδαλο της Folli Follie. Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης για τους 56 επενδυτές, οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Κυριακόπουλος, μιλώντας στο mononews.gr προαναγγέλλει συγκλονιστικές αποκαλύψεις κατά την ακροαματική διαδικασία, που σχετίζονται με τη χειραγώγηση της μετοχής και τον ρόλο που έπαιξαν κάποιοι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Ισχυρίζεται, μάλιστα, πως θα παρουσιάσει και συγκεκριμένα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Αποφεύγει ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις για το είδος των αποκαλύψεων και αρκείται να δηλώσει πως «σήμερα θα πέσουν πολλές μάσκες».

    Ο κ. Κυριακόπουλος, για μια ακόμη φορά, εμφανίζεται αισιόδοξος για την κατάληξη των ασφαλιστικών μέτρων, προσθέτοντας πως περιμένει την θετική ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, έως του ποσού που δικαιούνται οι ζημιωθέντες μέτοχοι.

    Όσον αφορά στο εξώδικο που θα απέστειλε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στη νέα διοίκηση της Folli Follie, προκειμένου να καταθέσει αγωγή κατά των υπευθύνων που ζημίωσαν την εταιρεία με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, παραδέχεται πως υπάρχει καθυστέρηση που οφείλεται σε διάφορους λόγους, αλλά επισημαίνει πως είναι ειλημμένη απόφαση και θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

    Εάν μετά το εξώδικο η νέα διοίκηση δεν κινήσει τις διαδικασίες για την εταιρική αγωγή, τότε, όπως λέει, η Ένωση θα στραφεί και εναντίον των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα των μελών του.

    «Είναι αξιόλογοι επαγγελματίες, όμως εκ της θέσης τους έχουν ευθύνες», είχε αναφέρει σχετικά στο πρόσφατο παρελθόν, προσθέτοντας πως τους έχει ενημερώσει σχετικά ήδη από τη Γενική Συνέλευση της Folli Follie στις 21 Δεκεμβρίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Διαφωνίες στο ΔΣ για τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, δυσαρέσκεια για τους συμβούλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Ποιος αναλαμβάνει νέος Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου, πού μεταφέρεται ο Ηλίας Δημητρακόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατάθεση στελέχους Υπερταμείου για Folli Follie: Το σπίτι στις Σπέτσες έχει αξία 36 εκατ. και το έδωσαν σε φίλο τους



    ΣΧΟΛΙΑ