• Business

    Ένοχοι 7 συνδικαλιστές της ΔΕΗ για τις χορηγίες που κατέληξαν σε ταξίδια και δώρα

    ΔΕΗ

    ΔΕΗ


    Ομόφωνα ένοχοι με ποινές ωστόσο που δεν ξεπερνούν τα 5 έτη κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 7 πρώην μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το λεγόμενο πάρτι των επιχορηγήσεων από τη διοίκηση της εταιρείας που φέρονται να κατέληξαν σε ταξίδια, πανάκριβα δώρα και προσωπικές δαπάνες.

    Αντίθετα κρίθηκαν αθώοι όλοι οι διοικούντες της ΔΕΗ που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

    Το δικαστήριο κήρυξε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής τους 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση για τα αδικήματα της απιστίας ή της απάτης.

    Παράλληλα καταδίκασε τους 7 πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απλής απάτης. Χωρίς δηλαδή την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου (κινδύνευαν με ισόβια) καθώς έκρινε ότι η περιουσία που σπαταλήθηκε ήταν ιδιωτική και όχι δημόσια.

    Και στους 7 αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι από 3 χρόνια φυλάκιση έως 5 χρόνια κάθειρξη.

    Οι ποινές για την φυλάκιση είναι με 3ετή αναστολή ενώ στους 3 συνδικαλιστές που καταδικάστηκαν σε 5ετή κάθειρξη δόθηκε αναστολή στην έφεση τους.

    Ολοι δηλαδή ελεύθεροι από το δικαστήριο.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα χρήματα δόθηκαν την τριετία 2008-2011 παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα και χρησιμοποιήθηκαν για…πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, η ΔΕΗ χορήγησε και δάνειο στην ΓΕΝΟΠ, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο δεν επεστράφη ποτέ, ούτε όμως δόθηκαν οι αναγκαίες εξασφαλίσεις για την λήψη του.

    Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 58 κατηγορουμένους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόφαση «κόλαφος» της Κομισιόν για τους λιγνίτες της ΔΕΗ – Προς πώληση οι πιο ανταγωνιστικές μονάδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: Πάνω από 40 εκατ. ευρώ οι οφειλές των ΟΕΒ



    ΣΧΟΛΙΑ