• Ενέργεια

    Πετρέλαιο: Άνοδος των τιμών με το βλέμμα στις προοπτικές της ζήτησης

    • Bloomberg


    Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο καθώς οι έμποροι σταθμίζουν τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ εν μέσω της νέας πολιτικής επιτοκίων της Fed.

    Το West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου, διαπραγματεύτηκε πάνω από 109 δολάρια το βαρέλι μετά από την αργία στις ΗΠΑ τη Δευτέρα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι η ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη, ενισχύοντας τις προοπτικές για την κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα είπε ότι σκοπεύει να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα εάν θα προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή του φόρου στη βενζίνη.

    Το πετρέλαιο οδεύει προς τριμηνιαία κέρδη καθώς οι έμποροι σταθμίζουν τις αντικρουόμενες δυνάμεις που έχουν πυροδοτήσει την αστάθεια. Ενώ οι τιμές ενισχύθηκαν από την αυξανόμενη ζήτηση και τις διαταραχές της προσφοράς που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η στροφή της Fed προς αυστηρότερη νομισματική πολιτική έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για ενδεχόμενη οικονομική επιβράδυνση. Η σταθερή έξοδος της Κίνας από τα lockdown ενισχύει επίσης τα κέρδη του πετρελαίου.

    «Οι παγκόσμιες ανησυχίες για την οικονομία φαινομενικά αντισταθμίζονται από τις προοπτικές για υψηλότερη ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κίνα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management.

    Τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του WTI ενισχύονταν νωρίτερα στα 109,82 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας άνοδο 1,7% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

    Τα συμβόλαια του ίδιου μήνα του brent, ενισχύθηκαν κατά 0,8%, στα 115,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπάιντεν: Επιστολή σε πετρελαϊκές εταιρείες για την άνοδο των τιμών

    Αποκαλυπτήρια για το νέο Fuel Pass



    ΣΧΟΛΙΑ