Οικονομία

Μπάιντεν: Επιστολή σε πετρελαϊκές εταιρείες για την άνοδο των τιμών

ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


Με επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Τετάρτη τις πετρελαϊκές εταιρείες να εξηγήσουν γιατί δεν αυξάνουν την προσφορά βενζίνης στην αγορά, εντείνοντας την επιθετική του ρητορική κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάιντεν έστειλε επιστολή σε στελέχη των Marathon Petroleum, Valero Energy και Exxon Mobil και διαμαρτυρήθηκε ότι έχουν μειώσει τη διύλιση πετρελαίου για να διογκώσουν τα κέρδη τους.

«Σε περίοδο πολέμου, δεν είναι αποδεκτό να μετακυλίονται στα αμερικανικά νοικοκυριά τα πολύ μεγαλύτερα από το φυσιολογικά περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων» έγραψε ο Μπάιντεν.

«Η περιορισμένη παραγωγή στα διυλιστήρια και τα παρελκόμενα ιστορικά υψηλά περιθώρια κέρδους υπονομεύουν τον αντίκτυπο των ιστορικών κινήσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών που προκάλεσε ο Πούτιν και οδηγούν υψηλότερα τα κόστη για τους καταναλωτές» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η επιστολή στάλθηκε επίσης στις Phillips 66, Chevron και Shell, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο Reuters.

Tις τελευταίες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βάλει στο στόχαστρο τις πετρελαϊκές εταιρείες για την άνοδο των τιμών στη βενζίνη, απευθύνοντας έκκληση να αυξήσουν την παραγωγή.

«Η Exxon έβγαλε περισσότερα χρήματα από τον Θεό φέτος» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν σε περιοδεία στο Ισραήλ – Θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο

Έκρηξη του Τζο Μπάιντεν: Κατηγορεί τις ναυτιλιακές ότι ευθύνονται για την ακρίβεια – Στο στόχαστρο 9 εταιρείες διακίνησης κοντέινερΣΧΟΛΙΑ