ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.
«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.
Διαβάστε επίσης:
Reuters: Η ιδιοκτήτρια του Nord Stream 2 εξετάζει το ενδεχόμενο πτώχευσης
Κύμα φυγής: Αυτές είναι οι εταιρείες κολοσσοί που αποχωρούν από τη Ρωσία
Γερμανία: Πρόταση για παράταση της χρήσης άνθρακα και μετά το 2030
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία στους δυο γιατρούς
- Eurobank για ΑΕΠ: Ανάπτυξη 1,9% με «καύσιμο» κατανάλωση και επενδύσεις
- Fraport Greece: 7,1 εκατ. επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Αύγουστο
- Στενά του Ορμούζ: Σπάνια κίνηση από τα κράτη του Κόλπου – Εξετάζουν πιθανή συνάντηση με την ηγεσία του Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.