• Ενέργεια

    Φυσικό αέριο: Υποχωρεί στην Ευρώπη καθώς αναζητούνται τρόποι διατήρησης του ρωσικού εφοδιασμού

    • Bloomberg
    αγωγοί φυσικού αερίου

    αγωγοί φυσικού αερίου


    Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκαν καθώς οι αγοραστές εξετάζουν επιλογές να συνεχίσουν να προμηθεύονται από τη Ρωσία χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 6,9%, μετά από δύο ημέρες κερδών.

    Η ιταλική Eni SpA ετοιμάζεται να ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλι στην Gazprombank JSC, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη ρωσική απαίτηση για πληρωμές στο τοπικό νόμισμα, αναφέρουν πληροφορίες.

    Τέσσερις ευρωπαίοι αγοραστές έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια και 10 εταιρείες έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς στη ρωσική τράπεζα, αποκάλυψαν πηγές κοντά στη Gazprom PJSC.

    Το σύστημα πληρωμών βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και εβδομάδες και κλιμακώθηκε δραματικά την Τετάρτη, όταν η Μόσχα σταμάτησε τις αποστολές φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τον νέο της μηχανισμό. Το Κρεμλίνο έχει πει ότι οι ροές προς άλλους αγοραστές που δεν πληρώνουν σε ρούβλια μπορεί επίσης να σταματήσουν.

    Αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για ποιο σαφή καθοδήγηση από το μπλοκ σχετικά με το σύστημα πληρωμών της Ρωσίας, λέγοντας ότι η τρέχουσα συμβουλή είναι διφορούμενη.

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ωστόσο, προειδοποίησε τις εταιρείες να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της Μόσχας λέγοντας ότι αυτό θα συνιστούσε παραβίαση των κυρώσεων.

    προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ολλανδίας διαπραγματεύονταν νωρίτερα με πτώση 3,5%, στα 103,65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πού το πάει ο Πούτιν; Πάμε για ενεργειακό πόλεμο που θα διαρκέσει όλο το 2022;

    Bloomberg: Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου πλήρωσαν τη Ρωσία σε ρούβλια



    ΣΧΟΛΙΑ