• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου πλήρωσαν τη Ρωσία σε ρούβλια

    • Bloomberg
    αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου

    αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου


    Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια για τις προμήθειες τους, όπως απαίτησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή κοντά κοντά στον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom.

    Ακόμη και εάν οι άλλοι αγοραστές απορρίψουν τους όρους του Κρεμλίνου, περαιτέρω διακοπές, μετά τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, δεν είναι πιθανό να υπάρξουν πριν από το δεύτερο μισό του Μαΐου, όταν θα πρέπει να γίνουν οι επόμενες πληρωμές.

    Δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες άνοιξαν λογαριασμούς

    Δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στη Gazprombank, προαπαιτούμενο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ρωσίας για τις πληρωμές του φυσικού αερίου, αναφέρουν οι πηγές.

    Οι προμήθειες προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία διακόπηκαν όταν οι δύο χώρες αρνήθηκαν τον προτεινόμενο μηχανισμό της Gazprom για πληρωμές σε ρούβλια, ο οποίος, σύμφωνα με τον γίγαντα του φυσικού αερίου, δεν παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία προμηθεύει 23 ευρωπαϊκές χώρες με φυσικό αέριο μέσω αγωγών.

    Αφού η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η Μόσχα απαίτησε να πληρωθεί σε ρούβλια για τις αποστολές από την 1η Απριλίου.

    Αλλά το μπλοκ είπε στα κράτη-μέλη ότι ο μηχανισμός που πρότεινε το Κρεμλίνο, ο οποίος απαιτούσε το άνοιγμα λογαριασμών σε ευρώ και ρούβλια στην ελεγχόμενη από το κράτος Gazprombank, θα παραβίαζε τις κυρώσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει με το φυσικό αέριο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ