• Business

    Ένα από τα hedge funds που έβγαλαν πολλά λεφτά από την Ελλάδα προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο


    Ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds του πλανήτη, το Brevan Howard – γνωστό και στην Ελλάδα, γιατί ο συνιδρυτής του, Τρύφων Νάτσης, είναι Έλληνας και γιατί λίγα χρόνια πριν πούλησε ελληνικά κρατικά ομόλογα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη – όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζεται καλά για την περίπτωση που οι επενδυτές αποφασίσουν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους. Αυτή η κίνηση έρχεται λίγο μετά αφού η απόδοσή του έχει μείνει στάσιμη και αφού δύο από τους πιο δημοφιλείς του traders ξεκινούν τις δικές τους ανταγωνιστικές φίρμες.

    Η εταιρεία πέρυσι προχώρησε σε περικοπές προσωπικού και έκλεισε αρκετά από τα funds που διαχειρίζεται. Τώρα, λέγεται ότι προετοιμάζεται για τυχόν “ακραία σενάρια” σε περίπτωση που πολλοί επενδυτές αποφασίσουν να ζητήσουν ρευστοποίηση.

    Στα ακραία σενάρια που επεξεργάζεται η Brevan, που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν ότι μπορεί να αντέξει τις εκροές κεφαλαίων, συμπεριλαμβάνεται και αυτό, σύμφωνα με το οποίο, οι αποδόσεις των κεφαλαίων βυθίζονται 40%. Δεν υπάρχουν βέβαια, ενδείξεις πως η εταιρεία θα σημειώσει τέτοιες απώλειες αλλά τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης δεν είναι ασυνήθιστα για funds που θα έπρεπε να ξεκλειδώσουν τα κεφάλαιά τους σε περίπτωση που το ζητούσαν οι επενδυτές.

    Το hedge fund Brevan Howard διατηρεί ένα μεγάλο γραφείο στο Λονδίνο
    Το hedge fund Brevan Howard διατηρεί ένα μεγάλο γραφείο στο Λονδίνο

    Η Brevan Howard, διάσημη για το fund-ναυαρχίδα της, πέρσι κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2% και μέχρι φέτος τον Απρίλιο, κινούνταν πτωτικά με ποσοστό 1,8%. Το fund έχει να καταγράψει κέρδη από το 2013, όπως σημείωσαν και οι Financial Times. Για την ώρα, διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 20 δισ. δολαρίων, 3,7 δισ. δολάρια λιγότερα από τα κεφάλαια που ανακοίνωσε το Hedge Fund Intelligence Global Billion Dollar Club στην αρχή του έτους. Υπάρχουν, όμως, πληροφορίες πως έχει σημειωθεί μεγαλύτερη μείωση.

    Το hedge fund Brevan Howard ήταν το 19ο μεγαλύτερο hedge fund παγκοσμίως στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη. Η πτωτική πορεία αποδίδεται κυρίως στους επενδυτές που αποσύρουν τα κεφάλαια τους, εξαιτίας της δυσαρέσκειάς τους για την απόδοση και τις μεγάλες προμήθειες που χρεώνει.

    Το Brevan Howard, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό hedge fund που αντιμετωπίζει εκροές κεφαλαίων εξαιτίας της πτωτικής πορείας της απόδοσής του. Παραμένει όμως το κυρίαρχο “macro” hedge fund της Ευρώπης που την ίδια στιγμή αντανακλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγορές στο σύνολό τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-draghi-etimos-na-stirixi-tis-agores-se-periptosi-brexit/53376

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/panos-germanos-exipnes-ependisis-stin-ellada-tis-krisis/53343

     



    ΣΧΟΛΙΑ