• Cryptocurrencies

    Brevan Howard: Το κορυφαίο hedge fund προβλέπει τεράστιες αποδόσεις από κρυπτονομίσματα και blockchain

    • Bloomberg
    Alan Howard, Βρετανός δισεκατομμυριούχος, hedge fund manager και συν-ιδρυτής του Brevan Howard Asset Management LLP.

    Alan Howard, Βρετανός δισεκατομμυριούχος, hedge fund manager και συν-ιδρυτής του Brevan Howard Asset Management LLP.


    Η Brevan Howard Asset Management προβλέπει πιθανή έκρηξη στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παρόμοια με αυτή που παρουσίασε το διαδίκτυο τις τελευταίες δύο δεκαετίες και επιδιώκει να πετύχει «τεράστιες αποδόσεις».

    Αν και υπάρχουν πολλές προκλήσεις, το blockchain και τα crypto είναι τεχνολογίες μετασχηματισμού των οποίων η πλήρης δυναμική δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί, δήλωσε στη Γερμανία ο Gautam Sharma, διευθύνων σύμβουλος της μονάδας ψηφιακών επενδύσεων της εταιρείας hedge fund.

    «Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτή είναι μια τεχνολογία που θα ταράξει τα νερά και μπορεί να ξεκλειδώσει αξία με πολλούς τρόπους», δήλωσε ο Sharma στο συνέδριο των hedge funds της FERI στο Bad Homburg κοντά στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη.

    «Και είμαστε εδώ για να επιτρέψουμε στους θεσμικούς μας επενδυτές να βρουν τρόπους πρόσβασης σε αυτόν τον χώρο», πρόσθεσε.

    Τα σχόλιά του έρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει πληγεί σημαντικά, από τις κινήσεις καταστολής των ΗΠΑ, την συντριβή της αξίας της κατά 2 τρισ. δολάρια από το 2021 αλλά και το χάος που προκάλεσε η κατάρρευση του χρηματιστηρίου crypto FTX του Sam Bankman-Fried πέρυσι.

    Αν και οι συχνές εναλλαγές εκρηκτικής ανόδου και κατάρρευσης που χαρακτηρίζουν την αγορά crypto συνεχίζουν να διχάζουν επενδυτές και αναλυτές, ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων αναζητά τρόπους να προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Η Brevan Howard έχει επενδύσει ήδη ένα μικρό μέρος του κεφαλαίου του εμβληματικού hedge fund του σε αυτά.

    Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Brevan Howard Asset Management, Άλαν Χάουαρντ έχει επίσης τοποθετήσει μέρος των προσωπικών του κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

    Η εταιρεία, γνωστή για την τεχνογνωσία στις μακροοικονομικές συναλλαγές, ξεκίνησε την BH Digital τον Σεπτέμβριο του 2021 και ενίσχυσε την επιχείρηση με κεφάλαιο και προσωπικό.

    Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε ρυθμιστική σαφήνεια, πρόσθεσε ο Sharma.

    Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει ότι οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ πρώιμες για αυτές τις τεχνολογίες, έπαιξε ένα βίντεο στο YouTube του Μπιλ Γκέιτς που εξηγούσε στον Ντέιβιντ Λέτερμαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 για το πώς το Διαδίκτυο είναι το «επόμενο μεγάλο πράγμα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Binance US: Αποχώρησε ο CEO καθώς η πλατφόρμα crypto απολύει το 1/3 του προσωπικού

    Sam Bankman-Fried: Στη φυλακή ο πρώην ιδιοκτήτης της FTX – Πώς τον «έκαψαν» οι συνομιλίες του με τα ΜΜΕ (upd)

    Εταιρεία εξόρυξης Bitcoin έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας ενέργεια στον καύσωνα!



    ΣΧΟΛΙΑ