ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρόλος για έναν στην Ελλάκτωρ: Στο 64,6% το ποσοστό της Reggeborgh – Γιατί μείωσε το ποσοστό της η Motor Oil
Δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται στην Ελλάκτωρ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» της διοίκησης και της Επιτροπής Ελέγχου βρίσκεται ένας αριθμός συμβάσεων που έχει συνάψει ο Όμιλος τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι συμβάσεις αυτές αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς την Ελλάκτωρ από τρίτες εταιρείες με έδρα την Κύπρο ή την Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες φαίνεται να ανήκουν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής για τις κατασκευές Άκτωρ, Αλέξανδρο Εξάρχου.
Εξετάζονται εξονυχιστικά τα παραδοτέα των συμβάσεων αυτών, εφόσον υπάρχουν, αλλά και κατά πόσον είναι υπερκοστολογημένα. Πρόθεση της διοίκησης είναι, αν προκύψουν στοιχεία ότι ο Όμιλος έχει ζημιωθεί, να στείλει τους σχετικούς φακέλους στον εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πρόταση της διοίκησης στην τακτική γενική συνέλευση της περασμένης Τρίτης, δεν ψηφίστηκε το θέμα περί απαλλαγής των ευθυνών της προηγούμενης διοίκησης.
Όπως είπε σχετικά ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Μυλλωνογιάννης, «το Διοικητικό Συμβούλιο, ενόψει αξιώσεων της Εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή και συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο διενεργηθέντος και εν εξελίξει ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί, είτε θ ́ασκηθούν στο μέλλον, αδυνατεί να εισηγηθεί προς την Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4548/2018, της συνολική διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2020 έως 31.12.2020».
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο δύο αγωγές κατά της προηγούμενης διοίκησης.
Διαβάστε ακόμη:
Greenhill κατά Ελλάκτωρ: «Πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειμμα σοβαρότητας»
Γιατί Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Άβαξ μπαίνουν στο μικροσκόπιο των θεσμικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Αναγνωστάκης (VICAN): Το success story των 50 ετών, το «πρώτο παιδί», το φάρμακο και το ελληνικό τραγούδι
- Έρση Σωτηροπούλου: «Πέρασε σαν σαΐτα από το μυαλό μου»
- Πότε πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του 51%+ της Μεσόγειος ΑΕ από τη Veolia
- Το Affalterbach ξέχασε πώς σχεδιάζονται οι AMG – Ο καρχαρίας έχασε τα δόντια του στο σχεδιαστικό έκτρωμα της δεκαετίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.