• Business

    Ελλάκτωρ: Ποιες συμβάσεις ξεσκονίζει η διοίκηση για να στείλει στον εισαγγελέα

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται στην Ελλάκτωρ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» της διοίκησης και της Επιτροπής Ελέγχου βρίσκεται ένας αριθμός συμβάσεων που έχει συνάψει ο Όμιλος τα προηγούμενα δύο χρόνια.

    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι συμβάσεις αυτές αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς την Ελλάκτωρ από τρίτες εταιρείες με έδρα την Κύπρο ή την Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες φαίνεται να ανήκουν στον  πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής για τις κατασκευές Άκτωρ, Αλέξανδρο Εξάρχου.

    Εξετάζονται εξονυχιστικά τα παραδοτέα των συμβάσεων αυτών, εφόσον υπάρχουν, αλλά και κατά πόσον είναι υπερκοστολογημένα. Πρόθεση της διοίκησης είναι, αν προκύψουν στοιχεία ότι ο Όμιλος έχει ζημιωθεί, να στείλει τους σχετικούς φακέλους στον εισαγγελέα.

    Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πρόταση της διοίκησης στην τακτική γενική συνέλευση της περασμένης Τρίτης, δεν ψηφίστηκε το θέμα περί απαλλαγής των ευθυνών της προηγούμενης διοίκησης.

    Όπως είπε σχετικά ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Μυλλωνογιάννης, «το Διοικητικό Συμβούλιο, ενόψει αξιώσεων της Εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή και συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο διενεργηθέντος και εν εξελίξει ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί, είτε θ ́ασκηθούν στο μέλλον, αδυνατεί να εισηγηθεί προς την Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4548/2018, της συνολική διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2020 έως 31.12.2020».

    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο δύο αγωγές κατά της προηγούμενης διοίκησης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Greenhill κατά Ελλάκτωρ: «Πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειμμα σοβαρότητας»

    Γιατί Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Άβαξ μπαίνουν στο μικροσκόπιο των θεσμικών



    ΣΧΟΛΙΑ