• Business

    Greenhill κατά Ελλάκτωρ: «Πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειμμα σοβαρότητας»

    • NewsRoom
    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκπρόσωποι της Greenhill Investments Limited, έκαναν το παρακάτω σχόλιο:

    «Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όσοι διοικούν την ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το νέο αφήγημα που μεταδίδουν συνεχίζοντας ένα σήριαλ παρανομιών. Αρχικά ισχυρίζονταν ότι οι μετοχές δεν ανήκουν στην Greenhill, τώρα δέχονται ότι της ανήκουν αλλά δεν διαθέτουν την κατάλληλη εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν.

    Παραδέχονται ότι η AEOLUS ενημέρωσε επίσημα, ότι τα δικαιώματα ψήφου ανήκουν στην Greenhill. Δεν αμφισβητούν ότι έχουν παραλάβει πληρεξούσιο που αναφέρει τα ίδια. Αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι έλαβαν και mail, εκτάκτως την ώρα της γενικής συνέλευσης στην Αθήνα, από την AEOLUS και στο οποίο  «προς άρση κάθε αμφισβήτησης» εξουσιοδοτείται η Greenhill να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου.

    Γιατί απορρίπτουν το αυτονόητο; Επειδή «απεστάλησαν από πρόσωπο που δεν συγκαταλέγεται στους εκπροσώπους της Aeolus» ενώ το έγγραφο χαρακτηρίζεται «εκπρόθεσμο». Περίεργο γιατί έγγραφο με την ίδια υπογραφή θεωρήθηκε από τον πάνσοφο πρόεδρο της εταιρείας έγκυρο και μάλιστα το επικαλείται, ενώ στην ίδια γενική συνέλευση επιτράπηκε η εκπροσώπηση εκατομμυρίων μετοχών  που είχαν εκπροθέσμως εμφανιστεί και ψήφισαν χωρίς αντιρρήσεις. Ίσως ήταν συμπαθείς στον πρόεδρο.

     Ο ίδιος όμως χαρακτήρισε «εκπρόθεσμο» το τρίτο κατά σειρά έγγραφο που αυθαιρέτως ζήτησε δίνοντας μάλιστα προθεσμία μισής ώρας παρότι το πληρεξούσιο είχε κατατεθεί τέσσερις μέρες πριν την Γενική Συνέλευση.

    Γιατί έγιναν αυτές οι μεθοδεύσεις; Προκειμένου να υπερψηφιστούν δύο από τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία.

    Το πραγματικό και πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει δεν είναι οι μεθοδεύσεις ή κάποιες περίεργες  εμμονές. Οι παράνομες μεθοδεύσεις, η απαξίωση μετοχών  που ξεπερνούν το ένα τέταρτο του μετοχικού κεφαλαίου, πλήττει τον θεσμό των εισηγμένων εταιρειών στην χώρα. Πώς και γιατί επιχειρείται ο αποκλεισμός του μεγαλύτερου μετόχου από τον γενική συνέλευση μιας εισηγμένης εταιρείας. Οποιαδήποτε διοίκηση εταιρείας μπορεί πλέον να αποκλείει μετόχους που δεν υπερψηφίζουν προτάσεις της; Όσοι έχουν την πρόθεση να αγοράσουν μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πρέπει να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν και την προτίμηση του προέδρου της εταιρείας. Μπορεί να μην τους θέλει!

    Το φαινόμενο στην αρχή έμοιαζε σχεδόν διασκεδαστικό δείχνοντας απλώς αλαζονεία και έλλειμμα σοβαρότητας, εξελίσσεται όμως σε φάρσα καθώς αποκαλύπτει πόσο ευάλωτα είναι τα δικαιώματα μετόχων όταν καταπατούνται παρανόμως, απροκάλυπτα, από όσους περιφρονούν κάθε έννοια  εταιρικής διακυβέρνησης ενώ οι αρμόδιες αρχές περιέργως σιωπούν.

    Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα».

    Διαβάστε ακόμη:

    «Έφυγε» ο εμβληματικός επιχειρηματίας Λάκης Βενετόπουλος

    Στο «σφυρί» η βίλα Παζαρόπουλου στη Φτελιά και… δύο φορεσιές Σαρακατσάνας



    ΣΧΟΛΙΑ