• Business

    Ελλάκτωρ: Ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. περί το τέλος Ιουλίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και πάντως το αργότερο την επόμενη, αναμένει η Ελλάκτωρ ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

    Όπως ανακοινώθηκε χθες το ποσοστό που κατέχει άμεσα η ολλανδική Reggeborgh στον κατασκευαστικό όμιλο έχει διαμορφωθεί σε 27,481%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πιθανό μετά την επικείμενη αύξηση μαζί με την AtlasInvest (9,74%) να φτάσει να ελέγχει πάνω από το 50%.

    Επίσης το ποσοστό της Reggeborgh δύναται να φθάσει, χωρίς την αύξηση το 30,314%, εφόσον η ολλανδική εταιρεία εξασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης (Call Option) που διαθέτει έναντι της συμμετοχής (3,187%) του εφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη και το οποίο λήγει στις 20 Ιουλίου.

    Η ολλανδική εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα συμμετέχει στην αύξηση με (α) πλήρη εξάσκηση ίδιων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του συνολικού ποσού των 50 εκατ. ευρώ (εφόσον δεν ασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα από άλλους μετόχους).

    Δεν είναι γνωστό το τι θα πράξει αναφορικά με τη συμμετοχή της στη αύξηση η Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, η οποία κατέχει περίπου 25% της Ελλάκτωρ.

    Εκτιμάται ότι θα συμμετέχει γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μειώσει το μέσο όρο της τιμής αγοράς της μετοχής του κατασκευαστικού Ομίλου. Πάντως, έπειτα και από τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία γενική συνέλευση δεν φαίνεται να υπάρχει σημείο σύγκλισης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων μετόχων.

    Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης στο πλαίσιο της αύξησης είναι 0,9 ευρώ ανά μετοχή ενώ η σχέση ανταλλαγής 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές μετοχές.

    Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν θα διατεθούν ως εξής: 1. Ποσό περίπου 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας. 2. Περίπου 100 εκατ. για τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Άκτωρ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 25% το ποσοστό συμμετοχής της Reggeborgh

    Γιατί οι ξένοι διαχειριστές συστήνουν στις εισηγμένες να σηκώσουν κεφάλαια από τις αγορές τώρα

    Reds (όμιλος Ελλάκτωρ): Έτοιμο το Master Plan για την επένδυση των 50 εκατ. στην Μαρίνα Αλίμου



    ΣΧΟΛΙΑ