• Business

    Μετοχικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ με το «βλέμμα» στην αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ. τον Ιούλιο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Σε ποσοστό 9,74% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου διαμορφώθηκε η συμμετοχή του επενδυτικού κεφαλαίου AtlasInvest στην Ελλάκτωρ, ενώ 20 Ιουλίου λήγει η συμφωνία δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών που έχει η ολλανδική Reggeborgh επί του 3,1867% του εφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη.

    Η Reggeborgh, έπειτα από την εξαγορά πακέτου μετοχών από τον Λεωνίδα Μπόμπολα (9,5%) ελέγχει σήμερα το 24,29% του κατασκευαστικού Ομίλου και εφόσον εξασκήσει και το προαναφερόμενο δικαίωμα προαίρεσης θα φτάσει στο 27,48%.

    Όπως εκτιμάται όσο πλησιάζει η αύξηση κεφαλαίου, των 120,5 εκατ. ευρώ, θα ξεδιπλώνεται και ο σχεδιασμός της ολλανδικής εταιρείας αναφορικά με το που επιθυμεί να φτάσει το ποσοστό της στην Ελλάκτωρ.

    Η AtlasInvest έπειτα από την εξαγορά του 3,6% (με τιμή ανά μετοχή 1,45 ευρώ, σύνολο αξίας μετοχών 11,2 εκατ. ευρώ) από την Astrobank (πρώην Πειραιώς Κύπρου) την προηγούμενη εβδομάδα χθες απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου δύο ακόμα πακέτα μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου.

    Το πρώτο αφορούσε το 4,8% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και το δεύτερο το 1,34% με τη συνολική αξία της συναλλαγής στα 22,270 εκατ. ευρώ. Η AtlasInvest αγόρασε με τιμή ανά μετοχή 1,7 ευρώ, δηλαδή με premium 3,15% επί της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό της Σοφοκλέους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πωλητές ήταν θεσμικοί επενδυτές.

    Να σημειωθεί ότι η AtlasInvest έχει συνεργαστεί ξανά με την ολλανδική Reggeborgh. Από κοινού είχαν την πετρελαϊκή εταιρεία Argos η οποία στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με την Varo Energy.

    Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke, ο οποίος είναι και σήμερα επικεφαλής της. Επικεντρώνεται σε επενδύσεις του τομέα της ενέργειας, ενώ μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle διαχειρίζεται κεφάλαια 7 δισ. δολ. ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

    Την ερχόμενη Τρίτη στο μεταξύ πραγματοποιείται η τακτική γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ.

    Μεταξύ των θεμάτων της γενικής συνέλευσης είναι η συμπλήρωση του 5μελούς σήμερα Διοικητικού Συμβουλίου με δύο νέα μέλη: Την Ιωάννα Δρέττα, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, εταιρεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με σκοπό την προβολή της Ελλάδας διεθνώς και την Ευγενία Λειβαδάρου, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ επίσης,  Μηχανικό Καινοτομίας στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.  στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Τεχνολογιών.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται αν οι εφοπλιστές Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης οι οποίοι κατέχουν το 25,5824% της Ελλάκτωρ θα παρέμβουν κατά τη γενική συνέλευση.

    Διαβάστε επίσης

    -Νέα πακέτα στην Ελλάκτωρ στα 1,70 ευρώ

    -Reds (Ελλάκτωρ): Στο «μικροσκόπιο» της νέας διοίκησης το Master Plan του Cambas Park

    -Fitch: Υποβάθμισε στο «B» με αρνητικές προοπτικές την αξιολόγηση της Ελλάκτωρ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ